Last news in Fakti

13 Юни, 2024 10:17 1 202 13

Европа увеличи митата за внос на китайски автомобили

  • китай-
  • китайски автомобили-
  • мито-
  • внос

Не всички са сериозно засегнати

Европа увеличи митата за внос на китайски автомобили - 1

Европейската комисия обяви нови мита върху китайските електромобили, внасяни в Европа, от следващия месец.Тарифите варират в зависимост от производителя на автомобила.SAIC, собственикът на MG, е изправен пред най-високата санкция от 38,1%. Geely, компанията майка на Volvo, получава по-лека тарифа от 20%, а BYD - 17,4%. Ставката на Tesla все още се оценява от ЕК.

Системата е многостепенна. Автомобилните производители, които не са били разследвани от ЕК, получават тарифа от 21%, но могат да кандидатстват за по-ниска ставка. Тези обаче, които са отказали да сътрудничат на разследването за размера на китайските държавни субсидии за тези електромобили, са изправени пред най-строгото наказание: тарифа от 38,1%.

Тарифите влизат в сила на 4 юли 2024 г. Въздействието върху цените на дребно е несигурно, тъй като производителите на автомобили може да поемат част от разходите. Експертите смятат, че тарифите ще трябва да бъдат много по-високи, около 50%, за да засегнат значително китайските марки с високи маржове на печалба.

Тази новина следва неотдавнашния ход на САЩ да увеличи четирикратно митата върху китайските електромобили до зашеметяващите 100 %. Тези действия от страна на ЕС и САЩ отразяват нарастващото напрежение във връзка с търговските практики с Китай.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    33 9 Отговор
    Tака е. Ние седим и си траем, докато едни 500 импотентни чиновника в Брюксел решават съдбата на 350 млн. Народа ще продължи да купува скъпите немски марки, вместо да има нормални коли на нормални цени. Е това ако не е сбъркана политика, здраве му кажи! ЕС отива към пълен крах с това си управление.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Хахахаха

    12 28 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Ай стига бе, копейка. Европа трябва да мисли за собствената си икономика, нали? Я иди кажи на китайците да намалят митата на западните стоки, да видим какво ще ти отговорят?
  • 3 да де

    16 3 Отговор
    Ще им пр.днат на д.довия китайските марки вече имат заводи в ЕС тях как ще ги обложат с мита.

    Коментиран от #10

  • 4 младеж

    24 3 Отговор
    Защото хората могат да си купят чисто нова кола с кожен салон и всички екстри , на ниска цена . Какво като е китайска , имат по 7 години гаранция .Нали видяхте качеството на немските ?
  • 5 Селянин

    20 5 Отговор
    Колелото на историята се върти и такива жалки препъни-камъчета не ще я променят. Цял свят ви следи дуличието и двойните стандарти, изкривената демокрация и колониален ЛГБТ дебилизъм.
    Законите на физиката никой не е отменил, така че, каквото повикало, такова и ще се обади.
  • 6 Ха ха ха

    7 17 Отговор
    Китайците да си продават боклуците на рашата
  • 7 Летописец

    17 7 Отговор
    Отчаяни мерки , но ... няма начин . Откакто слугува на янките и турците , ЕС стана смешен и безсилен .
  • 8 Ха ха ха

    7 22 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Евтино хубаво няма .Не съм толкова богат че да купувам евтини китайски боклуци

    Коментиран от #13

  • 9 Хвърчилото от село

    6 12 Отговор
    Браво! Но все пак това не е достатъчно! Трябваше 200% минимум и един път завинаги да им се отрежат крадливите ръчички и очички на китайците!
  • 10 Хвърчилото от село

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Ще има огромно мито на частите с които ще се сглобяват ! Хахахахааааа....Винаги може да се резнат китайските мераци !

    Коментиран от #11

  • 11 да де

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хвърчилото от село":

    Гл.пи частите ще се произвеждат в ЕС никой не е луд да ги кара от другия край на света.
  • 12 Иванушка🇺🇲

    4 11 Отговор
    Китайските ментата трябва да бъдат забранени със закон. Така ще са защитени потребителите които си купят ниско качествени коли. Освен това са опасни за живота ни.
  • 13 Не купуваш китайско?

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ха ха ха":

    Сигурно и ти ще си от изненадените, ако направиш тест и прочетеш етикетите на всичко което притежаваш. Ще се окаже че 80% от вещите ти са произведени в Китай, независимо дали го знаеш или не. Защо си си ги купил?