Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 10:44 38 656 30

В гаража на Виктор Янукович

  • виктор янукович-
  • украйна-
  • колекция-
  • имение

Малцина в Украйна знаят къде се намира бившият президент Виктор Янукович след безуспешния му опит да избяга от страната. Протестиращи и журналисти обаче разкриха пред света монархическия лукс, с който му се е наложило да се прости скоропостижно, за да не се окъпе в народната любов.



Снимки и видеорепортажи от имението на Янукович в Межигорие на брега на р. Днепър с площ 1.4 квадратни километра предизвикаха едновременно завист и гняв в Украйна, където средният годишен доход е около 4 800 евро. Златни тоалетни, пиратски галеон в изкуствено езеро, казино, зоопарк и пищна бална зала са само част от примерите за вкуса на бившия държавен глава, който има две ефективни присъди за кражба и побой през 60-те и 70-те години на миналия век.



Част от "наследството" на Янукович обаче показва изненадващо праволинеен афинитет към съветското минало в контраст с ценностите на западната аристокрация. Колекцията от автомобили на бившия украински президент е истинска хроника на автомобилостроенето в СССР.



В гаража на имението в Межигорие са събрани над 70 съветски класики в безупречно състояние. В сбирката има както народни возила като ЗАЗ и Москвич, така и почти всички лимузини на ГАЗ и ЗиЛ. В обширното хале са изложени и доста реставрирани мотоциклети от славните времена на СССР, а западни олдтаймери като Rolls-Royce са изложени по-скоро за цвят.



Янукович обаче явно не е успял да предаде любовта към съветската автомобилна школа на 22-годишния си син. Неговата колекция съдържа съвсем друг тип автомобили, в която Bentley и Mercedes-Benz са направо конфекция.



Виктор младши, който е депутат в украинския парламент, определено си пада по бутиковите всъдеходи. В гаража му са открити пикап с шаси от камион International и брониран Knight XV на канадската компания Conquest Vehicles. Според телевизионния канал ТСН 15-те коли в сбирката на младия Янукович струват поне $2 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Miroslav Kanurov

    0 5 Отговор
  • 2 nakata88bg .

    8 1 Отговор
    едно уточнение, това НЕ Е имението на "Янукович", това е имението на "Президента на Украйна"

    Коментиран от #4, #11, #15

  • 3 Симеон Тасев

    0 5 Отговор
  • 4 Монго

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "nakata88bg .":

    Т.е. , това са правителствени подаръци, които остават във владение на държавата и след...ентния президент. Хайде спрете се с "хамериканската" пропаганда. Това мина в Българиия / по времето на Виденов/ , и к*во...средният българин, щастлив...ммммххмххмх, аз съм добре, ама другите...
  • 5 пламен петров

    5 0 Отговор
    Малко встрани от темата

    4800 евро среден годишен доход
    400 евро месечно - значи са с по високи доходи от българите европейци

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Владислав Димитров

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "пламен петров":

    Средно... Аз например ям зеле, някой си там яде кайма, средно ядем сърми

    Коментиран от #9

  • 7 Монго

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "пламен петров":

    Пенсията ми е 700 лв. Сметни я по 12 м.-8400 лв. на г. И понеже съм се пенсионирал на 45 г. , нали разбираш, че това не ми я основния доход... Значииии, хич не са по-добре от мен...

    Коментиран от #12

  • 8 Монго

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "пламен петров":

    я-е
  • 9 Монго

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Владислав Димитров":

    А това за комбинацията е връх...
  • 10 бат батков

    4 5 Отговор
    Да,това което се случи на янукович,скоро ще се случи и в русия с путин>Ще си живеят щасливо в северна КУРея
  • 11 Владислав Димитров

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "nakata88bg .":

    Да, имението не е негово, но при бившия президент Юшенко тези златни унитази, казина и т.н. ги нямаше, всичко това е направено за Янукович и компания .... а сега се крие, като някой плъх . Гузен не гонен бяга !

    Коментиран от #26

  • 12 Бай Иван

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    След като си мислиш,че 700лв са пари явно това е тавана на стандарта ти.И като си се пенсионирал на 45 да не мислиш ,че си много млад.За нищо не ставаш вече братчет! 700лв са пари които дори не знам за какво по напред биха ми стигнали и ако се поотпусна и ги няма.Знаеш ли че има хора които не харесват 10000лв на месец а те дори не са сред богатите.Събуди се и се огледай!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Монго

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Иван":

    Бай Ивене, не мисли за мен. Имам две висши образования /едното е юридическо, готов съм да го докажа със снимка на дипломата ми/. Имам две къщи, три коли. Издържам двама студенти, владея три езика /единият е турски/. Създал съм фирма, която дава хляб освен на моето семейство и на семейството на баджанака, още и на четерима работника...Пенсията ми стига да си пия кафето с приятели, да из*укам мадама в хотел. И си живея живота без никакъв стрес-дай боже на всекиго.

    Коментиран от #20, #24, #25

  • 14 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Иван":

    За да е пенсията ми 700 лв. това ще рече, че като държавен служител съм взимал над 2000 лв. След, като съм на 40 и кусур години, означава, че не взимам пълната си пенсия-хората след 65-ти набор се обезпечават задължително и от частни пенсионни фондове, но ще взимам пълната пенсия, след установените от закона години. И понеже съм бил само първа категория-стажа ми е повече от действителните ми години. Халал да е на всички...

    Коментиран от #16

  • 15 юрий станчев

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "nakata88bg .":

    това резиденция Януковича-приватизована
  • 16 васил димчев

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    За да знаеш турски значи си завършил в Симеоново и юридическото ти образование е с приравнени изпити. От такива ДС ченгета после и бизнесмени сме в това състояние. Най вероятно са ти оставили и разрешително за късо нарезно оръжие. Вземи направи каквото трябва за да не се мъчиш повече и да омерзяваш Българите.

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "васил димчев":

    Близко си до истината, и същевременно не си прав. Завършил съм Симеоново 1996 година /далеч след ДС/, и то факултет полиция, по мое време закриха факултет сигурност и им предложиха на учащите там да преминат в нашия факултет или да завършат право в Университета. След една година минах 7 месечен курс сигурност и 10 месечен курс турски език. Правото ми не е с приравнителни. Щом съм учил турски се предполага, че съм работил в отдел занимаващ се с най-наболелия ни проблем, всъщност работих главно с чужди граждани от една южна нам съседка.Ппак повтарям, далеч след прословутата ДС/ама много ви е страх от нея/. Ако твойто мнение относно мойта работа /не, че я разбираш/ е меродавно за повечето българи, тогава горко на България. И да имам лично оръжие, е да не ме е срам, ча съм работил "там" /някъде в тъмното, което вие не разбирате/, и знам много неща, и за Цв.ЦВ. и за Б.Б. и за Ах.Д. и за А.Ст. ит.н.
    П.П. Но не съм длъжен да се обяснявам, на теб или там /тем/ подобни...
  • 18 Монго

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "васил димчев":

    И да, имам бизнес,но съм го създал със свои средства. Далеч след раздаването на" куфарчетата", и давам хляб на още четири семейства, в тази криза. И ако те е яд, че имам свободно време да се ровя в подобни форуми, проблема си е твой /няма нужда да ми даваш идеи какво да правя с личното си оръжие, само се моли да не дойде ден в тази държава да се спасяваме индивидуално. Аз ще се оправянякак си, а ти.../
  • 19 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "васил димчев":

    Жалко, че Захари Стоянов ти е бил градски / селски/..
  • 20 Циг Циг

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    Браво човек евала!Яко му го ... на Бай Иван всезнайкото.Лошо Ванка, дано да взимаш поне половината пенсия като на човека,че като те гледам как ги разбираш все нещата,май бачкаш в някакъв завод за 7 стотака.Жалко че си от Пловдив Майна.
  • 21 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
  • 22 Nikolai Yankov

    0 2 Отговор
    е.ах и сиромашия...........
  • 23 Dian Marinov

    1 1 Отговор
    браво богата държава много крадът
    тука от някои дето не може да си плати тока
    колко да откраднат
    така им се пада на нашите политици
  • 24 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    Дядка, като те гледам къде си дошъл да се фукаш личи си ,че си много вървежен!
  • 25 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    И , ще изч.каш мадама в хотела ако успееш да вдигнеш самолета.
  • 26 nakata88bg .

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Владислав Димитров":

    дали ги нямаше, или не се виждаха? а в български резиденции какво има? а в германските? а във френски? Янукович си беше крадец и измамник, но се пак трябва да гледаме справедливо на нещата

    Коментиран от #27

  • 27 Владислав Димитров

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "nakata88bg .":

    Защо беше ? Той продължава да си остава, крадец и измамник, тюрмата плаче за него !
  • 28 maratoneca .

    2 1 Отговор
    Трябва да са му благодарни за грижливо събраната и добре запазена колекция!Той няма да ги вземе на оня свят!
  • 29 Златин Славчев

    2 3 Отговор
    povecheto sa za skrab
  • 30 Златин Славчев

    2 2 Отговор
    vw,mercedesa i rolsroisa stavat drugoto ne