23 Юли, 2024 10:45 1 157 2

Nissan намеква за възраждане на популярен модел

  • nissan-
  • silvia-
  • z-
  • gt-r

Silvia може да се завърне на пазара

Nissan намеква за възраждане на популярен модел - 1

Nissan проучва възможността за възкресяване на Silvia. Вицепрезидентът на компанията по глобалната продуктова стратегия Иван Еспиноса потвърди пред Top Gear, че има шанс да се върне спортното купе, позиционирано между Z и GT-R.

Въпреки че подробностите остават оскъдни, Еспиноса подчерта необходимостта от глобален продукт с достатъчен обем, който да оправдае инвестицията. Това предполага потенциално сътрудничество с друг автомобилен производител, подобно на партньорството между Toyota и Subaru за GR86/BRZ.

Бъдещето на Silvia, ако се реализира, е несигурно по отношение на задвижването. Неотдавнашният фокус на Nissan върху електрификацията може да доведе до появата на Silvia с електрическо задвижване, което да постави под въпрос традиционната формула на спортните автомобили. Въпреки това, с оглед на това, че конкуренти като Toyota и Subaru запазват ангажимента си към двигателите с вътрешно горене, Nissan може да преразгледа позицията си и да предложи вариант със задвижване с вътрешно горене, за да задоволи по-широка аудитория.

В крайна сметка завръщането на Silvia ще зависи от пазарното търсене и възможността за разработване на печеливша бизнес обосновка. Макар че емблематичната марка притежава значителна привлекателност за ентусиастите, Nissan ще трябва внимателно да оцени потенциалния пазар за такъв автомобил, преди да вземе окончателно решение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ония с Фордо

    4 1 Отговор
    Отново материали предназначени за потребители отвъд Атлантик , никому неизвестен (популярен) у нас и в Европа модел и за капак мъртвеца ще го възкресяват електрически !
    Радо стига с този копи пейс на никому ненужни статии !
  • 2 СЗО

    1 2 Отговор
    Дрън дрън. Спряха GTR, сега щели да възраждат някаква си никому неизвестна Силвия.