13 Септември, 2024 15:31 1 274 6

Stellantis временно спира производството на Fiat 500 EV

  • fiat-
  • 500-
  • 500 ev-
  • производство-
  • stellantis

Причината е намалено търсене

Stellantis временно спира производството на Fiat 500 EV - 1

Stellantis обяви временно спиране на производството на Fiat 500e, като се позова на слабото търсене на европейския пазар на електромобили. Автомобилният производител ще спре производството за четири седмици, считано от 13 септември.

Решението идва на фона на глобалното забавяне на продажбите на електромобили, което отчасти се дължи на различната правителствена политика по отношение на екологичните стимули. Stellantis работи за адаптиране на производствените си планове, за да се съобрази с променящата се динамика на пазара.

Въпреки спирането, Stellantis остава ангажирана със завода Mirafiori в Торино, където се произвежда Fiat 500e. Компанията инвестира 100 млн. евро за модернизиране на завода и въвеждане на нова високоефективна батерия за 500e. Освен това Stellantis планира да пусне на пазара хибридна версия на 500e между 2025 и 2026 г.

Профсъюзите се застъпват за съживяване на завода в Мирафиори, който през последните години се сблъсква с намаляващо производство. Stellantis има за цел да превърне завода в глобален център за иновации и развитие, за да отговори на предизвикателствата на прехода към устойчива мобилност.

Италианското правителство реализира план на стойност 1 млрд. евро за подпомагане на водачите при преминаването към по-екологични превозни средства, като предлага субсидии за закупуване на изцяло електрически автомобили. Въпреки това разногласията между Рим и Stellantis относно държавните стимули допринесоха за предизвикателствата, пред които е изправен автомобилният производител.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    10 0 Отговор
    Правителствата обявиха че ще подпомагат закупуване на нов еко автомобил. Производителите просто вдигнаха цените и реално за крайния клиент със еко-отстъпката пак е скъпо! Ако не си разгледат ценовата политика тези алчните ще фалират!
  • 2 карате кид оригинала

    8 1 Отговор
    80к лв за фиат 500 на ток. В същото време Дачия Спринг 40к. Рено Меган сув - 65к.

    Карлос Таварес работи за китайците и умишлено унощожава всички марки в алинса!
  • 3 фиат

    4 2 Отговор
    нормално е слабото търсене
  • 4 Гост

    11 0 Отговор
    Тлупаците електричари свърши.
  • 5 тъй шъй

    6 1 Отговор
    Много добре се развиват нещата. Скоро ще има период в които произведените елкари от всички марки ще трябва да се пласират на картелно договорени ниски цени. Това ще доведе до понижаване на цените и на нормалните автомобили. Ще се върнат близо до старите нива бензините и хибридите. Печели клиентът.
  • 6 оня с коня

    2 3 Отговор
    Точно бяпх събрал парите за тоя Фантастичен Фиат-500 и тия с това спиране на производството направо попариха мечтите ми.И да вероятно ще го пуснат проклетото производство,но аз ще съм изхарчил парите!:)