Last news in Fakti

24 Март, 2014 10:47 3 808 3

Jaguar готви конкурент на S-Klasse Coupe

  • jaguar-
  • xk-
  • xj-
  • f-type

След 54 000 продадени екземпляра това лято Jaguar ще пенсионира голямото си купе XK. През миналата година са били пласирани само 4 000 бройки от модела и марката очевидно се нуждае от нов луксозен Grand Tourer, за да се противопостави на Bentley Continental GT и Mercedes-Benz S-Klasse Coupe.

Според британското сп. AutoExpress наследникът на XK ще бъде по-голям от него и ще прилича на новия F-Type. Автомобилът ще бъде построен на платформата на следващото поколение на лимузината XJ.



Под предния капак ще се монтират 6- и 8-цилиндрови V-образни бензинов двигатели с механични компресори. За пръв път в историята на големите купета от Ковънтри ще се предлага и дизелов мотор.

Новото голямо купе на Jaguar ще бъде готово не по-рано от 2017 г. В момента конструкторите на компанията са претоварени с работа по седана от среден клас XE, бъдещия всъдеход C-X17 и следващата генерация на флагмана XJ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zendera

    4 3 Отговор
    Дизелов мотор?Това ще бъде най-непродаваната модификация.Немската конкуренция направо ще го смачка.
  • 2 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    НЕВЕРОЯТЕН ЯГУАР
    СТИЛ И ИНДИВИДУАЛНОСТ
  • 3 Кобрата

    0 1 Отговор
    Тази великобританска каруца няма шанс срещу Mercedes, от който и да е модел въобще да не си го помислят.
    От германските коли Jaguar може да се конкурира само с Opel и двигателите Eco Boost, но не и с Mercedes,BMW, VW или пък Porsche и Audi