15 Октомври, 2024 18:00 780 3

Audi представи най-икономичното A3

  • audi-
  • a3-
  • phev-
  • хибрид

Plug-in хибридната версия може да измине до 143 километра само на ток

Audi представи най-икономичното A3 - 1

Audi разшири семейството на A3 с пускането на новия A3 Sportback TFSIe plug-in хибрид в Европа. Тази последна итерация предлага значителни подобрения както в производителността, така и в електрическия пробег в сравнение с предшественика си.

Audi представи най-икономичното A3

A3 Sportback TFSI e се предлага в два варианта: 40 TFSIe и 45 TFSIe. И двата модела се задвижват от нов 1,5-литров TFSI evo2 двигател, който осигурява 148 к.с. и 250 Нм въртящ момент при 40 TFSI e и 174 к.с. и 250 Нм въртящ момент при 45 TFSI e. Вграденият електрически двигател добавя още 114 конски сили и 330 Нм въртящ момент, в резултат на което комбинираната мощност на системата е 201 конски сили и 350 Нм при 40 TFSIe и 268 конски сили и 400 Нм при 45 TFSIe.

Audi представи най-икономичното A3

A3 Sportback TFSIe разполага с по-голямa батерия пакет с капацитет 25,7 kWh, който предлага почти 50% повече енергия за съхранение в сравнение с предшественика си. Това позволява пробег на електричество до 143 километра.

Audi представи най-икономичното A3

A3 Sportback TFSIe предлага множество режими на шофиране, които позволяват на водачите да персонализират представянето и ефективността на автомобила. С помощта на лостчетата за превключване на предавките могат да се регулират нивата на рекуперативно спиране, а функцията за увеличаване на мощността осигурява временна допълнителна мощност в избрани режими на шофиране.

Цената на A3 Sportback TFSIe в Европа е 44 200 евро за версията 40 TFSIe и 47 700 евро за версията 45 TFSIe.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    1 2 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукнe съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 2 налюдател

    2 1 Отговор
    Плащаш прескъпо та после да икономисваш
  • 3 тъй шъй

    2 0 Отговор
    Не знам със сигурност дали тези използват ДСГ при хибридите, но ако към тси-то се добави елмотор и хибридна електроника и се използва ДСГ, става тройно критична комбинация за много дефекти.