2 Май, 2014 11:57 18 278 5

Кръстосан огън по италиански

  • fb tuning-
  • тунинг

В Монако има платежоспособни купувачи за всякакви автомобилни екзотики и много производители на уникални возила опитват късмета си на изложението Top Marques. Тазгодишното издание на форума не прави изключение и сред експонатите не липсват истински куриози.



Автомобилът на снимките е дело на италианското ателие FB Tuning. Създаден е в един-единствен екземпляр и ако се съди по реакцията на специалисти и любители, това ще си остане така. Возилото тегли същински кръстосан откос по германското автомобилостроене, вземайки по нещо от почти всички немски марки.



Дълбоко в ДНК-то на FB-ONE се крие Mercedes-Benz SLK от 90-те, на чиято база е построен Chrysler Crossfire. Американското купе на свой ред е променено до неузнаваемост от италианците, които заменят почти всички каросерийни панели.



От въглеродни влакна са изработени предната и задната броня, праговете и спойлерът отзад. От FB Tuning монтират повдигащи се врати, джанти като валяци, нова радиаторна решетка и още куп дреболии.



Фаровете на FB-ONE са взети от Audi A8, а двигателят е доработен от AMG. 3.2-литровият V6 развива мощност 400 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Стоянов

    4 5 Отговор
    Мелез... отпред А8-ца, отзад Chrysler Crossfire
  • 2 Anastas Sabchev

    1 3 Отговор
    На мен пък ми харесва. Може би ако беше малко по-дълго и с не толкова скосени линии от страни щеше да изглежда по-добре.
  • 3 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    ТОВА СИ Е КРОСФАЕР
    ГЪЗАРСКА Е
  • 4 Николай Николов

    2 4 Отговор
    По - скоро прилича на Китайска дрънкулка
  • 5 Симеон Тасев

    0 2 Отговор