Last news in Fakti

3 Ноември, 2014 16:12 1 018 0

Скочи в света на хорека сектора

  • иец-
  • изложение-
  • сихре

Млади кадри ще покажат пътя за развитие в туристическия бранш по време на СИХРЕ

Скочи в света на хорека сектора - 1

Няма как да пожелаеш да се занимаваш с нещо, което не виждаш, няма кой да ти разкаже за него или да ти го покаже. Дори да си стигнал до мечтаната професия е трудно да достигнеш до предприемачите или управляващи директори на големи български фирми или офиси на международни компании, които да ти покажат реалната бизнес среда и нейните изисквания.

Един от най-добрите начини за среща с реалния бизнес и възможностите за професионално развитие са специализираните изложения.

Младите кадри

По време на 14-ото издание на специализираната изложба за хотелско и ресторантско оборудване СИХРЕ млади кадри от туристическия бранш ще демонстрират развитието си в различни специалности пред повече от 50 фирми от хорека сектора.

„Идеята за участието ни в специализираната изложба е да покажем пътя за развитие на професионалното образование, като демонстрираме възможностите за обучение по различните специалности в ПГ „Велизар Пеев”, казват от управата на професионалната гимназия.

По техни думи ключът към успеха се крие в качествената подготовка на учениците и във възможностите за реализация, които то им предлага.

Според проф. Анна Бояджиева от Националнатахудожествена академия участието на студентите им ще покаже развитието наспециалности, които ще представят техните художествени постижения, свързани с учебния и творческия процес в Академията. „Убедени сме, че тези творби ще получат одобрението на публиката поради тяхната нестандартност, артистичност и професионално изпълнение“, каза Бояджиева

Шоколад и изкуство

В представянето на ПГ „Велизар Пеев” ще бъдат включени изкушения от големи и малки шоколадови фигури от бял, млечен и натурален шоколад. Шедьовърът в изложбената колекция ще бъде гамата от големи шоколадови фигури, които могат да бъдат изработени индивидуално. Освен това профилираната гимназия ще изненада посетителите на СИХРЕ от 5 до 8 ноември със специална шоколадова демонстрация на бонбони с дозатор, карвинг композиция от хранителни продукти и изделия от ковано желязо и дърворезба.

В допълнение студентите от НХА ще демонстрират продукти (от стъкло, порцелан, керамика и текстил) в областта на дизайна за интериор и обществени пространства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА