Last news in Fakti

14 Ноември, 2014 10:52 981 2

Каролев става съветник на Божидар Лукарски

  • владимир каролев-
  • божидар лукарски-
  • каролев-
  • съветник-
  • икономика-
  • реформи

Владимир Каролев става съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Това обяви самият Каролев в ефира на БНТ.

Икономистът допълни, че се е съгласил да се присъедини към екипа на новия министър, само ако той приеме някои негови идеи за реформи, но без да конкретизира какви.

"Има възможност да се направят реформи. Затова обаче има нужда от политическа воля и ако тя се намери, ще има реформи", каза Каролев и продължи, че ако идеите му не се реализират, веднага ще напусне екипа на Лукарски. Допълни, че е изявил желание да не му се плаща, но министърът е казал, че това няма как да стане.

Божидар Лукарски вече е обявил новината пред екипа си, стана ясно още от думите на икономиста.

Владимир Каролев е икономист и политик. Той беше общински съветник от НДСВ в Столичния общински съвет. На местните избори през 2011 г. бе кандидат на НДСВ за кмет на София. През 2007 г. той бе обявен от Комисията по досиетата като сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Икономистът признава, че е бил вербуван от военното контраразузнаване, докато е бил в казармата, но твърди, че никога не е писал доноси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шефьор

    0 0 Отговор
    Е, те сега си м...та трака. Щом и тоя набеден икономист ще дава акъл, на другия набеден икономист нещата шъ трагнат.
  • 2 Шефьор

    0 0 Отговор
    Да ви кажа, г-н.Лукарски има образование по "Право", за икономика, ще чува само от Каролев. Направо се чудя що не назначат и някой юрист за министър на финансите. Младежи, Ленин е казал:"Политиката е концентриран израз на икономиката" т.е. за да си политик, ти първо трябва да разбираш от икономика, да имаш един по широк поглед напред, да ти е ясно, че политиката е стратегията на икономиката, а не да тълкуваш правните норми.Но в България политици са:журналисти, артисти, радиоводещи, дисководещи, адвокати на свободна практика, спортисти, певици, футболисти и други, на които погледа стега до утре. Е, за това сме до тук докарани.Моя призив е:Кой от каквото не разбира с това да се занимава!!