Last news in Fakti

4 Декември, 2014 00:07 1 147 0

Поредната стачка е в действие

  • стачка-
  • пилоти-
  • lufthansa
Поредната стачка е в действие - 1
Снимка: AP/БТА

От 03.00 до 23.59 часа на 4 декември половината от междуконтиненталните полети на германския национален превозвач Lufthansa ще бъдат отменени. Анулирани са 37 от общо 72 полета от Франкфурт и Мюнхен. Няма да бъдат осъществени полетите до Бостън, Хюстър, Адис Абеба, Сиатъл, Детройт, Мумбай, Вашингтон, Филаделфия, Доха, Богота, Токио, Торонто, Дубай и Ню Йорк. Част от пилотите са доброволно са решили да излязат на работа, благодарение на което ще бъдат реализирани 24 полета на дълги разстояния. Още 11 ще бъдат реализирани със закъснение, т.е. в петък сутринта.

Полетите от и за София от Франкфурт на Майн и Мюнхен ще бъдат осъществени. Същото се отнася и за полетите на къси и средни разстояния.

Стачката на пилотите на авиокомпанията започна в понеделник на обяд и продължи до вторник полунощ. Към стачката в четвъртък, която е планирана да продължи по-малко от 24 часа, ще се присъединят и работещите в Lufthansa Cargo. От планирани 15 товарни полета ще бъдат реализирани 9. Този път в протестите няма да участват пилотите на дъщерната компания Germanwings.

Утрешната стачка ще е десета по ред като до момента са били отменени над 6000 полета. Загубите възлизат на 170 млн. EUR. Припомняме, че исканията на пилотите е да не се увеличава възрастта за пенсиониране до 61 г. Към момента договорните им отношения с авиокомпанията им дава възможност да се пенсионират на 55 години, като много от тях продължават да летят до 59 години.

Конкретна причина за стачката утре са демонстрираните на последния кръг преговори съществени различния в позициите между протестиращите, в лицето на профсъюза Cockpit, и ръководството на авиокомпанията.

В документа, който трябва да бъде подписан, е записано, че Cockpit представляващ интересите на 5400 пилоти, очаква „ясно признание от ръководството на Lufthansa, че е необходимо да бъде разработена система от справедливи условия на работа за младите пилоти”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА