5 Декември, 2014 14:52 1 359 0

Двоен ръст в поръчките на самолети Airbus

  • самолети-
  • производство-
  • airbus-
  • boeing

За първите 11 месеца на 2014 г. международният европейски консорциум Airbus е получил поръчки за 1328 самолета, което е почти два пъти повече в сравнение с очакваното за тази година. Само за ноември големи световни авиокомпании са поръчали 248 авиолайнера.

Основната причина за ръста на Airbus е високото търсене от страна на авиопревозвачите за придобиването на по-икономични самолети. Те се стремят, от една страна към намаляване на разходите, а от друга към разширяване на парка с цел удовлетворяване изискванията на нарастващия брой пътници.

От януари до ноември Airbus е произвел 554 пътнически самолета. През декември са планирани да бъдат готови още 72 машини.

Основният конкурент на Airbus Boeing е получил за първите 11 месеца на година поръчки за производството на 1380 самолета. За същия период американският концерн е предал на клиенти 647 машини и вероятно ще запази първото си място на автопроизводител за 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА