Last news in Fakti

30 Януари, 2015 19:13 1 694 0

Прогнозите за безработицата се сбъднаха

  • безработица-
  • европа

Прогнозите за липсата на промяна в нивото на безработица в страните от Европейския съюз се сбъдна. През декември 2014 г. тя беше 11.5%, а предварителните данни за първия месец на текущата година сочат, че тя ще е 11.4%. При въпросните показатели, нивото й остава най-ниско от август 2012 г. Най-високи са били стойностите на безработицата през септември 2013 г. – 12%.

Германия остава начело на класацията като страната от еврозоната, в която безработицата е най-ниска – 4.8%. След нея, с 4.9% незаети, се нарежда Австрия. Проблемите на испанците при намиране на работа продължават. Там те са 23.7% от трудоспособното население. Гърция е още по-зле с 25.8% незаети. Данните обаче са от октомври 2014 г.

Младежката безработица и през тази година се очертава да бъде голям проблем. През декември 2014-а в еврозоната тя е била 23%, а в Европейския съюз – 21.4%. За януари 2015 г. не с очаква понижаване на тези нива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА