Last news in Fakti

19 Март, 2015 23:30 2 775 2

43 години египтянка се облича като мъж, за да работи

  • египтянка-
  • мъж-
  • дрехи-
  • работа

Всеки ден в 6 часа сутринта тя отива на гарата в Луксор, за да лъска обувки

Жителката на Луксор Сиса Абу Даух в продължение на  43 години е била принудена да облича мъжки дрехи и  да се преструва на мъж, за да може да изхранва  семейството си, разказва телевизия Ал Арабия.

Мъжът на Сиса Абу Даух почива малко преди  раждането на дъщеря им. С дете на ръце младата  вдовица решава, че сама може да се грижи за детето  си. Проблем обаче е тогавашната традиция да не се  наемат жени на работа.  

Това не спира Сиса Абу Даух, която решава всеки  ден да обува мъжки обувки, да облича галабия (джалабия) -  традиционна дълга мъжка дреха и да носи тюрбан.

Тя дори пътува до съседни на Луксор селища, за да  работи. През следващите 43 години Сиса Абу Даух е  работила тежки мъжки професии като носач на тухли и  цимент, дори и на строител.

Дори и на 64 години тя продължава да работи. Всеки  ден в 6 часа сутринта тя отива на гарата в Луксор,  за да лъска обувки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    Достоен , трудолюбив човек.
  • 2 курчо

    0 0 Отговор
    И наши първи мъже "работят" като "жени" пък не се хвалят