Last news in Fakti

8 Април, 2015 21:32 4 814 4

Норвегия: Имаме запаси от нефт за 80 години

  • норвегия-
  • запаси-
  • нефт-
  • газ

Нефтеният балон се спука. Ние сме длъжни да станем по-малко зависими от запасите от черно злато. Трябва да погледнем реалността в очите

Норвегия има запаси от нефт за 80 години, разкрива турският в.  "Сабах".
Медията се позова на изказване пред Националната обществена  телевизия на норвежкия премиер Ерна Солберг.

Нейното признание е тревожно, защото скандинавската страна е  смятана, че притежава в Европа най-големите запаси на нефт и  природен газ в Европа.
Ерна Солберг обаче не пропусна да начертае перспективата за  развитие на възобновяемите източници на енергия и политиката на  енергийна ефективност.

Нефтеният балон се спука. Ние сме длъжни да станем по-малко  зависими от запасите от черно злато. Трябва да погледнем  реалността в очите, коментира анализаторът от Nordea Bank Тина  Салтведт.

Норвегия е най-големият производител на петрол в Европа и вторият  в света експортьор на природен газ. По данни на Международната  агенция по енергетика близо 50% от приходите от експорт на  Норвегия са формирани от добива на петрол и газ. Основни клиенти са Великобритания (52%), Холандия (18%), САЩ  (10%), Франция (8%) и Германия (5%).

През последните години Норвегия успешно заложи на енергията от ВЕЦ и тази от дърводобива. За горите бяха приложени водещи научни практики за опазване на дървесното разнообразие, но и засаждането на видове за индустриален дърводобив. Индустриалният риболов също е ключов отрасъл за Норвегия, която е водеща в сектора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spewn1

    0 0 Отговор
    Реално погледната едно находище нефт има 70-80 години експлоатация. Има находища, които са открит по времето на ВСВ и все още се експлоатират.
  • 2 диан

    1 0 Отговор
    за 80 за 100 години
    това са 6 поколения цигани и 3 поколения европеици
    циганите средно по 3 деца ако раждат на 15 години
    са729 (човека )
    след 100 години
    европеиците по 1.5 деца на поколение
    ако раждат на 30 са 5 човека
    на този фон ако ще и да вали нефт
    не виждам бъдеще

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "диан":

    Перфектно разсъждение, браво. Никой обаче не мисли за това.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Има една приказка:циганин къща не върти и циганин в гладно село не стои,а и циганска държава още не се е пръкнала,така че не бойте се ние ако свършим,те са следващите,ако не за друго,кой ша ги храни.