Last news in Fakti

22 Април, 2015 16:31 1 593 1

Швейцария ще ни учи на дуално обучение

  • дуално обучение-
  • българия-
  • швейцария

Очаква се да започне реализирането на проекта „Швейцарска подкрепа за въвеждане на дуална система на професионално обучение в България”. Той е част от Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социалните неравенства в рамките на разширения Европейски съюз. На днешното си заседание правителството реши от българска страна споразумението да бъде подписано от вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин и министрите Тодор Танев и Божидар Лукарски.

Финансовата помощ по рамковото споразумение, ратифицирано от Народното събрание през 2010 г., възлиза на 76 млн. швейцарски франка. Насочено е за развитие в четири области: „Сигурност, стабилност и подкрепа за реформите”, „Околна среда и инфраструктура”, „Насърчаване на частния сектор” и „Развитие на човешките ресурси и социални дейности”.

Целта на българо-швейцарската програма е за намаляване на неравенството в социален и икономически аспект между нашата страна и другите страни членки на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чегобара

    0 0 Отговор
    Тази на снимката бих я учил на духално обучение :)