8 Септември, 2011 13:06 1 501 0

За юни промишленото производство бележи ръст от 1,5%

  • промишленост-
  • производство
За юни промишленото производство бележи ръст от 1,5% - 1
Архив

Промишленото производство нараства през юли с 1,5 на сто в сравнение с юни тази година, показват данните от националната статистика. На годишна база ръстът е с 6,2 процента.

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в добивната промишленост - с 10,3 на сто, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7,4 на сто, и в преработващата промишленост - с 5,9 на сто. Регистриран е ръст в производството на продукти за междинно потребление (9,6 на сто), в производството на инвестиционни продукти (5,6 на сто) и в производството на енергийни продукти (4,7 на сто).

През юли спрямо предходния месец производството в добивната промишленост нараства с 11,3 на сто, производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 9,1 на сто, докато в преработващата промишленост е регистрирано намаление - с 0,6 на сто.

По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 16,6 на сто, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 12,3 на сто, при производството на тютюневи изделия - с 8,3 на сто, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 4,6 на сто. Ръст е регистриран при производството на напитки - с 5,2 на сто, производството на основни метали - с 5 на сто, производството на хранителни продукти и производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 3,6 на сто.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА