Last news in Fakti

18 Юни, 2015 07:32 4 444 3

Отличие за поддръжка на самолетни двигатели

  • wizz air-
  • награда-
  • двигател

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air беше отличена с наградата Pure-V™, която се присъжда за поддръжка на флота с повече от 120 V2500 двигатели, по стандарти на производителя и внедрявайки само OEM одобрени части.

Двигателят V2500, стандартен за настоящия флот на Wizz Air, съставен от самолети Airbus A320, е предложен от IAE International Aero Engines AG, консорциум за авиационни двигатели, чиито акционери включват Pratt & Whitney (NYSE: UTX) в сътрудничество с Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH, Japanese Aero Engines Corporation и MTU Aero Engines.

“Ние отбелязваме тази година нашата 11-годишнина и сме горди да бъдем признати, че отговаряме на най-високите стандарти за качество с нашите V2500 двигатели. Гаранцията, че нашите двигатели работят при оптимално представяне, е изключително важно за нас, тъй като не само помага за поддържане на нашите високи стандарти за безопасност, но намалява и оперативните разходи и значително удължава живота на двигателя, ползи, които в крайна сметка се превеждат като по-ниски цени за нашите пътници", каза Дидерик Пен, главен оперативен директор на Wizz Air.

Според Pratt & Whitney, двигатели, поддържани съгласно първоначалното оборудване на производителя (OEM) стандарти, може да донесе почти 20% по-дълъг живот и по-малко непланирани смени на части.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Така се прави, за да не си загубят българските пътници. Става инцидент и два дни по-късно излиза статия как компанията е наградена за добра поддръжка на флота. Няма лошо
  • 2 Кофти

    0 0 Отговор
    Какъв точно инцидент е станал?
    Иначе тази компания е ужас, много се радвам, че няма да ми се налага да ползвам услугите й повече...
  • 3 мдам

    0 0 Отговор
    Самолета е излетял и се е върнал поради пукнато стъкло. Нищо кой знае какво не е станало.