Last news in Fakti

16 Юли, 2015 02:00 1 233 0

Конференция за железопътната стратегия в Югоизточна Европа

  • конференция-
  • жп-
  • стратегия
Конференция за железопътната стратегия в Югоизточна Европа - 1
Снимка: Факти.бг

Конференция на тема „Реализиране на европейската железопътна стратегия в Югоизточна Европа“ ще се проведе в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на събитието ще бъдат изнесени доклади и ще се дискутират основни теми като: Четвърти железопътен пакет, мобилност, Shift2Rail, индустриална политика; Възможности за използване на структурите на БАН и висшите училища в иновационни разработки; Значението на европейските структурни фондове за развитието на жп сектора; Стратегия за развитие на високите технологии в железопътния транспорт; Възможности за българския бизнес в областта на иновациите – създаване на клъстер за иновации в жп транспорта и др.

Събитието се провежда със съдействието на МТИТС и се организира от RASTIA (Railway Automation Signalling Telecommunication and Industry Association) – българската национална жп асоциация, която е член на европейската жп асоциация UNIFE със седалище в Брюксел.

Генералният директор на UNIFE Фелипе Ситроен ще направи преглед на основните теми на Европейския съюз за железопътната индустрия. Доклад ще изнесе и генералният директор на RASTIA ас. проф. Никола Дурчев.

Сред участниците и презентаторите на конференцията са представители на: Българска академия на науките, UNIFE, RASTIA, МТИТС, Национална компания „Железопътна инфраструктура“, „Форум за балкански транспорт и инфраструктура“ ФБТИ, „ИнфраКеър” АД, „Тинса” ООД и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА