Last news in Fakti

16 Юли, 2015 05:31 1 770 0

Как да победим стреса на работното място?

  • работно място-
  • стрес-
  • техники-
  • съвети

Няколко прости съвета за това как да избягаме от стреса в офиса

Ето няколко съвета за това как можем да преборим стреса на работното място. Следването на тези правила можем да подобри работата ни и продуктивността.

1. Отпусни се и се подмлади

Забелязал ли си по какъв по-красив начин нашето тяло е проектирано? To ни помага за поддържане на добро здраве, ако го обновявамe периодично. Един от начините за подмладяване е чрез сън. Другия е чрез медитация. Всеки от тези два начина има своe значение и не може да бъде заменен от другия.

Във времето между 12 сутринта до 2 часа след полунощ клетките на тялото се регенерират. През това време трябва да ce спи. Ако регенерирането на клетките не стане, може да се започне по-бързо стареене и кожата ти може да започне старее също.

2. Прави кратки почивки

Количеството на работа, коeто трябва да приключим на работното място, може да ни накара да работим за дълги часове. Тъй като ние сме притиснати от времето, общата тенденция е, че продължавамe да работим без да се вземат никакви паузи. Предлагаме ти да си вземеш почивка от работата на всеки два часа. Това не само ще те освежи, но също така ще те спаси от скуката и сивотата, които могат да възникнат от продължителното работно време.
 
3 Провери моделите на твоята диета
 
Забелязал ли си колко често сме склонни да пренебрегвамe здравето си, когато сме уловени в работа Казано е, че ако приемамe малки количества храна на всеки два часа, нашият метаболизъм остава висок и храната е лесно смилаема. Това ни държи в добра форма. Да уважавамe тялото е важно, защото, когато се отнасяме към тялото с достойнство и разбиране, то се повлиява добре от нас. Също така, тежкият обяд може да те направи сънлив. 
 
4. Спортувай редовно
 
Няколко йога пози всяка сутрин преди да отидеш на работа е още един начин да те държи свеж и буден през целия ден. Добави любимата си музика, когато тренираш. Добре ще бъде, ако можеш да ограничиш социалните медии или телевизионнотo време и вместо това, ставаш рано да правиш физически упражнения. Да започнеш деня си рано е още един начин да се чувстваш свеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА