Last news in Fakti

20 Август, 2015 04:58 1 149 0

Истанбул ще има нова линия на метрото

  • истанбул-
  • линия-
  • метро-
  • строеж

Транспортният министър Феридун Билгин обяви, че е започнала подготовката за изграждане на нова линия на метрото в Истанбул, която да свързва азиатският квартал Кайнарджа с летището Сабиха Гьокчен.

Консорциумът Gülermak-YSE е спечелил търгът за изграждането на трасето. Новата отсечка ще бъде дълга 7,4 км. и ще има четири линии. Тя трябва да бъде завършена до март 2018 г.

Новата линия ще се свързва със съществуващото метро между Кадъкьой и Картал.

След пускането в експлоатация на новата отсечка ще се стига за 13 минути от летището Сабиха Гьокчен до Кайнарджа, за 46 минути до Кадъкьой и около час до Йени капъ в европейската част на мегаполица, заяви Феридун Билгин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА