8 Септември, 2015 12:11 590 0

България е заинтересована от засилване на търговско-икономическото сътрудничество с Белгия

  • българия-
  • заинтересована-
  • търговско-икономическото сътрудничество-
  • белгия

Висока оценка на търговско-икономическите отношения между България и Белгия дадоха премиерът Бойко Борисов и заместник министър-председателят и министър на външните работи, външната търговия и европейските въпроси на Кралство Белгия Дидие Рейндерс. Двамата разговаряха днес в рамките на официалното посещение на Рейндерс в страната ни по покана на министъра на външните работи Даниел Митов.

„България е заинтересована от задълбочаване на това сътрудничество“, заяви министър-председателят. Той посочи интереса на страната ни за привличане на инвестиции и активно участие на белгийски компании в реализацията на проекти в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите и др.

В рамките на срещата беше обсъдено партньорството между България и Белгия в рамките на ЕС и НАТО, въпросът с мигрантите, както и актуалните за Съюза инициативи, сред които Планът „Юнкер“. Беше отбелязано и доброто сътрудничество по линия на министерствата на отбраната, на вътрешните работи и полицейските органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА