Last news in Fakti

12 Януари, 2016 14:50 1 452 1

Започват проверки на всички ЕРП-та

  • електромер-
  • ток-
  • чез-
  • евн-
  • енерго-про

Обект на проверките ще бъде спазването на общите условия на дружествата за работа с клиентите

Започват проверки на всички ЕРП-та - 1

Стартира съвместна проверка на експерти от Министерството на енергетиката и на Комисията за енергийно и водно регулиране в трите електроразпределителни дружества – „Енерго-про“, ЕВН България и ЧЕЗ.

Проверките ще се извършват по график като започват от днес, 12 януари, с посещения на място на територията на ЧЕЗ.

Обект на проверките ще бъде спазването на общите условия на дружествата за работа с клиентите. Недопускането на период на отчитане, по-дълъг от нормативно определения от 31 дни, също ще бъде проследено от екипите.

Експертите ще изследват също и надеждността на енергийната система и снабдяването с електроенергия, както и спазването на правилата за бързо отстраняване на възникнали аварии. Година след предишните аналогични проверки, целта е да се установи как електроразпределителните предприятия са подобрили своята работа с клиентите. Проверките ще продължат до края на месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕЗ

    0 0 Отговор
    Защо не проверят и установят как ЧЕЗ манипулира софтуера на електромерите и завишават отчетената енергие с коефициент от 1.2 до 1.5 спрямо реалната стойност.
    Това чоже да се установи като се свали електромер без участието на ЧЕЗ и се изпрати на експертиза в завода производител.
    Това вече е правено то частни лица, но не и от държавен орган.