Last news in Fakti

11 Март, 2016 13:21 1 441 0

Любен Петров: Божурище е символ за предприемачество

  • божурище-
  • зона-
  • любен петров-
  • инвестиции

Меморандумът е гарант за полагането на съвместни усилия на държавата и общината

Любен Петров: Божурище е символ за предприемачество - 1
Снимка: Министерство на икономиката

„Икономическа зона София — Божурище е мащабен проект, който играе важна роля за заетостта и икономическото развитие на страната. Зоната се утвърждава като атрактивна дестинация за инвестиции“, изтъкна заместник-министърът на икономиката Любен Петров.

Той присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество между „Национална компания индустриални зони" ЕАД и община Божурище, област София.

Меморандумът е гарант за полагането на съвместни усилия на държавата и общината, за да бъде постигнат устойчив ръст на българската икономика и подобряване на жизнения стандарт на хората. Любен Петров подчерта, че стабилните икономически показатели ще създадат условия за привличане на още сериозни инвеститори в Икономическа зона София-Божурище. Устойчивото икономическо развитие ще създаде мотивация и за местния бизнес.

„Това е предпоставка за раздвижване на местната икономика и създава нови възможности за работа на хората“, посочи заместник-министър Петров.

В заключение той припомни конкретните мерки, които се прилагат към всеки инвеститор, отговарящ на изискванията на Закона за насърчаване на инвестициите.

Георги Димов категорично заяви, че добрите взаимоотношения и работа между двете страни ще продължат в посока привличане на нови проекти и фирми на територията на общината. Главна цел е подсигуряването на работни места за възможно най-много жители на община Божурище. „За мен е чест, че въпреки краткото време от встъпването ми в длъжност, този Меморандум е факт. Това се случва благодарение на изграденото доверие към мен и институцията Община Божурище. Ще работим в името на жителите на общината, нейното развитие, социален и икономически просперитет.“, каза господин Димов.

Стефан Стайков изтъкна, че за да бъде постигнат устойчив модел на градска среда са необходими иновативни идеи и комплексни решения, които да направят Икономическа зона София- Божурище по-гостоприемна за инвеститорите. „Чрез днешното подписване на меморандума засвидетелстваме намерението си да го направим в тясно сътрудничество с община Божурище.“, допълни Стайков.

Николай Ценков също изрази увереност, че съвместното партньорство ще бъде ползотворно и заяви: „Наша мисия е да превърнем инвестиционните намерения в бизнес постижения.“

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА