4 Април, 2016 14:37 1 849 0

Над 350 световни бранда на MachTech&InnoTech Expo, Вода София

  • иец-
  • изложение-
  • machtech&innotech expo-
  • вода

От 5 до 8 април в Интер Експо Център водещите изложения ще представят най-новите продукти и технологии на над 160 компании

Над 350 световни бранда на MachTech&InnoTech Expo, Вода София - 1

На 5 април в Интер Експо Център се откриват изложенията MachTech&InnoTech Expo, ВОДА СОФИЯ и БУЛКОНТРОЛА. От 5 до 8 април посетителите ще видят най-новите продукти и технологии на над 160 български и чуждестранни компании, които ще представят над 350 световни бранда на площ от 7500 кв. м.

На 5 април от 11 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открие 6-ото издание на водещото изложение за индустриална техника MachTech&InnoTech Expo, съобщиха от Интер Експо Център. На официалното откриване ще присъстват още Мариета Захариева, изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Николай Нанков, зам.- министър на регионалното развитие и благоустройството, Атанаска Николова, зам.- министър на околната среда и водите, Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

MachTech&InnoTech Expo се разраства

През 2016 г. на MachTech&InnoTech Expo интересът към изложението е изключително голям, ще участват 40% повече български и международни компании. Това се дължи на участието на нови търговски фирми. Но също и на повече български производители, които се включват с финансово подпомагане от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Агенцията за пръв път подкрепя участието на български производители от сектора на MachTech&InnoTech Expo. От 5 до 8 април в Интер Експо Център бизнесът ще предложи богата палитра от нови машини и иновативни технологии с високо качество.

Иновациите тази година са свързани главно с автоматизирането, роботизирането, цифровизацията на процесите в индустрията, с напредъка на приложенията в индустриалния софтуер. Развитието на новите технологии ще бъде акцент и на съпътстващата програма на изложението. На 5 април от 11.30 ч. ще бъдат връчени наградите „Кубратов меч“ за принос за развитието на електрическата мобилност в България през 2015 г. Събитието се организира от Индустриален клъстер „Електромобили“. На 6 април ще се проведе Иновационен форум – Design Driven Innovation. На 7 април компаниите ще могат да се включат в традиционните двустранни бизнес B2B MatchMaking срещи между български и чуждестранни фирми за технологичен трансфер, възможности за партньрство и общо участие в европейски проекти. Инициативата се подкрепя от Българската стопанска камара и Enterprise Europe Network.

ВОДА СОФИЯ празнува 10 години

От 5 до 7 април ще се състои и 10-ото издание на международното изложение ВОДА СОФИЯ 2016. Бизнесът ще представи иновативните технологии на световни брандове за управление на води, за пречистване на битови и отпадни води, доставки и нови продукти в сферата на ВиК, инфраструктурното строителство и др. На ВОДА СОФИЯ 2016 освен българските компании дистрибутори на чужди фирми, директно от чужбина се представят фирми от Австрия, Италия, Германия, Румъния. Официален партньор на 10-ото юбилейното издание на ВОДА СОФИЯ е Индустриал Партс - водещ доставчик на арматура за водния сектор и за пречистването им, промишлеността, противопожарните системи и напояването. Водещи фирми ще направят презентации на новите технологии в съпътстващата програма на събитието.

Изложението ще се открие на 5 април с 8-ата международна конференция БУЛАКВА на тема „Иновативни решения за ефективни ВиК услуги“, организирана от Българската асоциация по водите, традиционен партньор на изложението заедно с WASSER BERLIN. Форумът ще бъде открит от Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите.

На 6 април ще се проведе специализиран семинар за ВиК оператори, проектанти и представители на държавните институции. Той се организира също от Българската асоциация по водите с подкрепата на Европейската асоциация по водите. Форумът ще акцентира върху изработването на добри и работещи проекти в сектора, като се фокусира върху проблемите за правилно изчисляване на разходите по време на жизнезнения цикъл на всяко съоръжение.

Новостите в измервателната техника на БУЛКОНТРОЛА

От 5 до 8 април в Интер Експо Център ще се проведе и 44-ото издание на изложението за контролно-измервателна апаратура, аналитичнo, лабораторно оборудване и електроапаратура БУЛКОНТРОЛА. На БУЛКОНТРОЛА фирмите се фокусират върху индустриалната метрология, качествения контрол и автоматизацията. Тази година водещи компании ще представят най-съвременни технологии за анализ на токопреносни мрежи, на иновативни оптични измервателни системи. Ще бъдат предложени системи за анализ и мониторинг във водния сектор, ще има разнообразие от продукти за измерване на място или в лаборатория. Бизнесът ще участва в двустранните B2B MatchMaking срещи, които ще се случат на 7 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА