Last news in Fakti

20 Април, 2016 05:45 1 080 0

Първата дигитална инфраструктура ще подпомага българската икономика

  • платформа-
  • икономика

В нея ще има единен централизиран дигитален информационен регистър за работещите фирми

Първата дигитална инфраструктура ще подпомага българската икономика - 1

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) разработва проект за създаването на първата дигитална инфраструктура на българската икономика. Това обяви изпълнителният директор на агенцията Мариета Захариева при откриването на Webit Festival 2016 в София. Това ще бъде иновативна и високотехнологична платформа за подпомагане работата и развитието на малките и средните предприятия, както в България, така и в чужбина.

В нея ще има единен централизиран дигитален информационен регистър за работещите фирми, подчерта Захариева. Чрез платформата ще се предоставят технологични инструменти за осигуряване на повече пазари и по-голям ръст на износа на компаниите. Тя ще включва категоризиране на българските малки и средни предприятия по индустрия, големина, произвеждани стоки и услуги, капацитет, пазари на реализация, индустриална сертификация. В нея ще бъдат създадени профили на българските малки и средни предприятия и на съществуващите и потенциалните бизнес партньори.

Платформата ще поддържа актуална информация за условията за участие на българските компании в единния европейски пазар, достъп до чужди пазари и изисквания на европейското законодателство. Ключова роля ще имат обратната връзка от инвеститори за сключени и изпълнени сделки, референции за качество на изпълнените договори, реални внедрени и развити иновации и научни изследвания.

ИАНМСП ще представи официално първата дигитална инфраструктура на българската икономика в сряда на Webit на организирания от агенцията Bulgarian Digital Economy Summit.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА