Тема: Украйна

8 Август, 2016 04:46 1 041 1

Украйна развива търговски отношения с Индонезия

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • индонезия

Ръст на стокообменът между двете страни

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че иска да развива търговските отношения на своята страна с Индонезия, съобщи Интерфакс.

Това стана по време на украинско – индонезийския бизнес форум. Той отбеляза, че стокообменът между двете страни значително е нараснал през първите пет месеца на тази година. Според него това показва активизирането на отношенията между двете страни.

Порошенко заяви, че това прави Украйна по-привлекателна за международните инвеститори. Според него Индонезия може да използва това като прозорец към пазара на ЕС за своя бизнес. Украинският президент заяви, че Индонезия е огромен пазар, на който Украйна е готова да присъства.

Подчертано беше и сътрудничеството между двете страни в множество области. Такива са селското стопанство, фармацевтиката и енергетиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.