Last news in Fakti

11 Август, 2016 22:05 1 564 2

Милионният пътник пристигна по-рано

  • летище-
  • варна-
  • пътник-
  • милион

Двойно повече пътници от Полша на летище „Варна”

Милионният пътник пристигна по-рано - 1

През тази година едномилионният пътник на летище „Варна” пристигна по-рано в сравнение с 2015 г. Щастливецът е Михал Масне, който пристигна на аеропорта в Морската ни столица с полет на Enter Air от Катовице и беше посрещнат от Главния изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар” Улрих Хеппе и директора на летище „Варна”, Димитър Костадинов.

Михал идва в България за първи път и заедно с приятелката си Доминика ще отседне в хотел в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ за седмица. Той е на 27 години и работи като конструктор, а приятелката му е студентка по Финанси.

Изборът им да летуват именно на българското Черноморие е провокиран от хубавото време, морето, добрите цени, сигурността и отличните коментари на полските туристи за дестинацията.

По традиция едномилионният пътник на летището беше посрещнат с тържествена церемония и получи много подаръци, както от оператора на летище „Варна”, така и от Duty Free оператора Nuance и други. Гостите бяха откарани до хотела си със специално брандиран за събитието Мини Купър.

През тази година летище Варна обслужва полети от шест полски дестинации: Катовице, Варшава, Познан, Вроцлав, Гданск и Краков, а полските туристи бележат двоен ръст спрямо миналата година. От началото на 2016-а досега на летището са обслужени над 80 000 пътници от и за Полша.

Очаква се общият ръст на обслужените пътници за 2016 г. на летище „Варна” да бъде около 20%, което ще е рекорд за последните 10 години.

Милионният пътник пристигна по-рано

Милионният пътник пристигна по-рано


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Georgi

    0 0 Отговор
    Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
  • 2 Кофата

    0 0 Отговор
    Аз пък се бях притеснил,че може да закъснее, но той е дошъл на време!Олекна ми да ви кажа!