12 Август, 2016 18:07 1 744 1

Германски концерн забрани ловенето на покемони

  • vw-
  • покемони-
  • игра-
  • забрана

Големият германски концерн Volkswagen забрани на своите служители да играят Pokemon Go, след като в няколко други големи компании имаше нещастни случаи в резултат на ловене на покемони, съобщава германското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung. Така например, на територията на компанията, произвеждаща стомана ThyssenKrupp, работници са получили изгаряния, докато са ловили покемони в близост до горещите пещи.

Като цяло в редица германски градове расте недоволството от създалата се покемания. Кметът на Щайнхаус, е забрали играта на централния площад в града.

Играчите нямат дори капка уважение към историческите паметници. От Музея на концентрационния лагер в Освиенцим са били възмутени, когато в Интернет са се появили снимки на играчи на фона на мемориалните табели. Ловенето на покемони е забранено и на територията на Моенния мемориал във Вердюн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    0 0 Отговор
    Странно нещо е човека? Дай му дивотии и забрани на дивотиите....почивен ден затова няма.... Лова на покемони е игра. А трябва ли да се играе в движение, докато пътува човек е въпроса? Тогава защо вървят и играят? От друга страна, пък ако седне на скамейката човек и никому не пречи редно ли е да не може да си поиграе с играта? Ей затова тоя човешки скапан свят, пълен с животински страсти няма никкога да се оправи, каквито и пророци и екстрасенси да има. Защото се бута все в двете крайности - тотален кеф и забрани. А доброто е в умереността - и да си поиграеш, но не непрестанно и навсякъде! Остава надеждата да са по-малко яддовете.