2 Септември, 2016 16:52 2 864 3

BMW с най-голяма печалба

  • bmw-
  • печалба-
  • концерн-
  • toyota

BMW е следван от японския производител Toyota

BMW с най-голяма печалба - 1
Снимка: БТА/ AP

Според проучване през второто тримесечие на 2016 г. BMW запазва мястото си на автомобилен концерн с най-голяма печалба в света, пише ДПА. 

Фирмата от Мюнхен дори е подобрила резултата си: от 100 евро оборот в касата на BMW преди плащане на лихви и данъци са останали 10,90 евро през второто тримесечие. 

Една година по-рано са били 40 цента по-малко. Това се разбира от анализ за 16-те най-големи автомобилни концерни, изготвен от фирмата за одит и консултинг EY. BMW е следван от японския производител Toyota, чиято оперативна печалба е спаднала от 10,8% на 9,7%. Daimler с 8,4% заема трето място. Следват Suzuki (7,8%), Honda (7,7%) и General Motors (7,4%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Продават конфекция и това им се отплаща. Минаха на предно предаване, за да са им по-евтино производството, без да прехвърлят намалението към крайния клиент. Всичките им междинни серии са базирани на по-долните нива, 4 базирано на 3, 6 базирано на 5.
  • 2 гостенин

    0 0 Отговор
    Е и?
  • 3 TSFH

    0 0 Отговор
    Нищо ново не ни казвате.БМВ винаги са били на първо място.Дано имат същия успех и занапред.