18 Октомври, 2016 16:41 1 213 0

Сливане между стокови борси

  • борса-
  • сливане-
  • стока-
  • зеленчуци
Сливане между стокови борси - 1

От началото на 2017 година двете най-големи стокови борси – Софийската и Българската, ще се обединят в едно. Така 98% от борсовата търговия в България ще се осъществява на едно място.

От трите стокови борси – в София, Пловдив и Русе – двете най-големи, Софийската и Българската, бившата Русенска, подписаха меморандум за обединение.

Засега встрани от този процес остава единствено Пловдивската борса. Но затова пък обединението ще консолидира 98% от борсовия пазар.

Усилията в тази посока са от години, припомни председателят на Съвета на директорите на Софийската стокова борса Васил Симов.

Три стокови борси от приемането на закона през 1996-1997 година до ден-днешен не е най-добрият модел за борсова търговия в България, тъй като борсовата търговия е един вид концентриран пазар и в место на едно място да се събират много търговци, в България стана така, че на много места се събират малко търговци.

Със сигурност, когато е обединен пазарът, ще е най-истинската цена. Дали ще е по-ниска или по-висока, това си зависи от пазара, допълни и председателят на Българската стокова борса Георги Найденов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА