29 Октомври, 2016 00:45 1 278 2

Украйна зове Франция за инвестиции

  • украйна-
  • инвестиции-
  • франция

Срещата между френския бизнес и украинския премиер

Украинският премиер Владимир Гройсман призова френският бизнес да инвестира в Украйна, съобщи Россбалт.

Той говори по време на среща с френски бизнесмени в Париж.

„Инвеститорите в Украйна получават печалба, която после реинвестират, за да имат по-голям успех. Ние правим всичко възможно, за да допринесем за това“, заяви Гройсман.

Според него приоритетните сектори за инвестиции в Украйна са енергетиката, селското стопанство, инженерството, информационните технологии, фармацевтиката, леката промишленост и инфраструктурата.

Няколко френски компании са проявили интерес за инвестиции в няколко инфраструктурни проекта в Украйна. Става въпрос най-вече за транзита на стоки от ЕС към Иран и Китай. В момента се проучва потенциала на украинската индустрия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    вижте тая мазна жидовска зурла!!!
    1-2% от тези кръвопийциживеят на гърбовете на многострадалните хора и нации в Укрия!!
    Инвестиции??
    От франция??
    Ахахах, те жабарите, верно са наивни и се дупят на ФАЩ и нигрите, но дори и те знаят, че Укрскаолигархия дължи милиони на всички, а на Русия, за газ - милиарди, всяка година!!!
    Ахахахха, нямат ни съвест, ни милост, нищо човешко нямат тези гадове в укрската власт!!!
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Тоя ми мяза на украинския Делян Пеевски!