Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 17:13 1 467 0

България пак се бори за „Неразкрита голф дестинация”

  • голф-
  • българия
България пак се бори за „Неразкрита голф дестинация” - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България е номинирана в топ 6 за 2012 г. в престижната категория „Неразкрита голф дестинация” в света (Undiscovered Golf Destination in the World), съобщават от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Класирането стана ясно на откритото днес в Белек (Турция) световно изложение за голф туризъм IGTM (International Golf Travel Market), което е най-голямото събитие в тази индустрия. Страната ни ще се състезава за отличието в Белек с Колумбия, Индия,  Исландия и регионите  Галисия и Мисисипи. През 2011-а България бе номинирана в същата категория като най-добра нова голф дестинация.

Наградите ще бъдат обявени на 17 ноември в различни категории. Експерти и журналисти от Международната туристическа асоциация на голф журналистите /IGTWA/ гласуват всяка година за световните класации в бранша.

България участва на изложението в Турция със самостоятелен щанд, на който се представят шест голф игрища и два голф туроператора. По време на борсата МИЕТ организира на 16 ноември семинар за възможностите на страната да се превърне в голф център № 1 на Балканите и в Югоизточна Европа.
Световното изложение в Белек се провежда за 14-и път от 14–17 ноември и събира над 1400 експерти в голф индустрията от 67 страни. Участват 350 специализирани туроператори, чиято дейност отразяват 140 международни медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА