Last news in Fakti

24 Април, 2017 12:37 12 397 11

Светът държи 29.4 млрд. USD в криптовалута

  • валута-
  • търговия
Светът държи 29.4 млрд. USD в криптовалута - 1
Снимка: АР/БТА

Днес в света се търгува със 796 вида криптовалути, сочат данните на сайта CoinMarketCap.com. Обемът на пазара възлиза на 29.374.919.176 USD. Най-известната валута е биткоин, създадена през 2009 г. От нейната поява интересът към виртуалните пари значително нарасна. Истина е, че към днешна дата една 10 валути имат пазарна капитализация 100 млн. USD и повече. Сред тях са: bitcoin, ethereum и ripple.

Очаква се делът на критовалутата да се увеличи от 2018 г., когато тя ще бъде легализирана в Русия. Според редица анализатори светът е на прага на нова технологична революция, а този тип разплащане, ще е важна част от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мижи да те лажем

    35 11 Отговор
    Абе изглежда ми като огромна финансова пирамида за глупаци - организаторите ще гушкат милиардите, а редовите участници-вложители ще лапат мухите.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 НЯМАЩ

    13 3 Отговор
    Да му мислят много имащите
  • 3 Гошо

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "мижи да те лажем":

    Моля да се запознаеш със същността на криптовалутите. Организатори НЯМА. Централна банка НЯМА. Всичко е децантрализирано и неподлежащо на контрол и манипулации от държави, банки, фирми или отделни индивиди. Цялата система е базирана на свободните пазарни отношения между участниците - капитализъм в най-чист вид.
  • 4 Morgoth

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "мижи да те лажем":

    Всеки може да бъде "организатор" - ти също. Но за да се сдобиеш с чисто нов биткойн трябва сериозна компюрърна мощ за дълъг период от време - реално ти си изработваш биткойнът, а една част от него я плащаш за ток.
    Това не е като един човек да ги напечата и след това да ги раздава.
    Генерирането на биткойн си носи и риск - инвестираш в техника и ток, чакаш много време и накрая зависиш от курса дали няма да се окажеш на минус.
    Предполагам другите валути са на същия принцип.

    Коментиран от #5

  • 5 Morgoth

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Продължавам да се чудя на идиотите които плющят минуси на чисто информативни отговори. Разбирам когато изразя мнение да не се хареса - всеки си има право на вкус (както е казал петела слизайки от патката), ама това да сложиш минус на информация показва единсвено собствената ти ограниченост.
  • 6 Трейдър

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "мижи да те лажем":

    Познанията ви в сферата са силно ограничени, както и интелектуалния ви капаците. Първо се запознайте с материята, след това изказвайте мнение.
  • 7 Скорпион29

    9 4 Отговор
    Нова измислица на ЦРУ
  • 8 Джон Смит

    7 7 Отговор
    Пълна глупост! Храната не расте от компютъра!
  • 9 Велика Варбанова

    5 0 Отговор
    Мили хора ,харесва ли ни или не това е новата финансова система ,ако сега отказваме да сме част от нея ,утре ще ме.Не може нещо доказало се от 2009 ,наложило се и изпробвано, с доказана практичност да не измести тази узурпирана парична система-оковала ни нас обикновения човек в тези банкови окови!
  • 10 Кенди

    1 0 Отговор
    И така по простичко, който е разбрал целта на занятието, добре. Който не е да чете и да се интересува и да вникне в нещата!
    ..различни хора, различни идеали ще кажат някой, но това беше в миналото. Днес живеем с все по нови и интересни технологий!
  • 11 никой

    3 0 Отговор
    Финансова пирамида е на баба ти фърчилото. Вземи малко се поинтересувай за криптовалутите. Биткойн може да се е изкопала вече и да не си струва ама swiscoin сега излиза и започва да расте яко. Пък ти като не ти се занимава зарежи ги. За нас ще има повече 😂😂😂🍻