Last news in Fakti

26 Април, 2017 14:47 1 990 0

Разместване на световните туристически потоци

  • туризъм-
  • свят-
  • пренасочване
Разместване на световните туристически потоци - 1

Ръст от 4% е отчел туристическият бранш през 2016 г. на годишна база. Новината обаче е, че се наблюдава разместване на световните туристически потоци. Азия е динамичен и растящ пазар и е постигнал двуцифрен ръст, както при пътуванията между азиатските страни, така и при изходящия туризъм в посока Америка. В същото време се отчита отлив при пътуванията към Европа.

Най-посещаваната държава в Европа е Испания. През миналата година се отчита ръст от 10% в броя на посетителите, чийто брой е достигнал 62.5 млн. пътувания от Европа към Испания. На второ място сред най-популярните дестинации на Стария континент е Германия с 53.7 млн. пътувания и ръст през 2016-а спрямо 2015 г. от 3%. Третото място остава за Франция с 37.6 милиона пътувания към страната и ръст от 4% през 2016-а на годишна база. В ТОП 5 на най-посещаваните европейски държави с цел туризъм влизат още Италия (36.5 милиона пътувания) и Австрия (27.5 милиона пътувания).

„Дори в сегашните трудни условия успяхме да защитим водещото си място като най-предпочитана дестинация за културен и градски туризъм сред европейците”, каза по време на пресконференция в България, на която бяха представени данните за туристическия бранш, Петра Хедорфер, председател на Управителния съвет на Туристическия борд на Германия (DZT).

Разместване на световните туристически потоци


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА