Last news in Fakti

17 Май, 2017 06:00 2 809 0

Foodpanda- част от международния гигант Delivery hero

  • foodpanda-
  • delivery hero-
  • сделка
Foodpanda- част от международния гигант Delivery hero - 1

Една от най-големите световни платформи за поръчка и доставка на храна, foodpanda, официално е се присъедини към международния гигант Delivery hero. С тази сделка, групата Delivery Hero утвърждава позициите си като световен лидер в платформите за поръчка и доставка на храна. На групово ниво, компаниите се очаква да извършват до над 20 милиона поръчки месечно в над 47 държави.

Според новия изпълнителен директор на foodpanda България, Ивайло Нецов, сливането ще осигури и на двете страни възможност за обхващане на нови пазари и достигане до рекорден брой потребители, както и огромно количество опит и знания, които Delivery Hero са натрупали през годините. Ивайло Нецов смята, че поръчката и доставка на храна за в къщи или в офиса е услуга, която ще се развива все повече в идните години. В днешното забързано ежедневие, всяка минута е важна и именно този тип услуги подкрепени и с огромно разнообразие от различни вкусове и храни дава възможност на потребителите да се фокусират върху по-стойностните за тях неща.

Сделката беше официално обявена в края на 2016-та, а самото сливане на двете компании е вече във финален стадии.

За подпомагане експанзията на Delivery Hero, с инвестиция от 387 милиона евро, се включи друга глобална интернет група и един от най-големите технологични инвеститори в света, Naspers.

"Поръчването и доставката на храни представлява привлекателна възможност за нас. Това е голям, недостижим и развиващ се пазар с потенциал за успех в широк спектър от географски области, които Naspers познава добре. Delivery Hero вече е постигнал значителна сила на някои пазари, но вярваме, че по-голямата част от пазарите с висок растеж са в началото на цикъла на възможностите. Дълбокото познание на Naspers за изграждането на водещи пазарни предприятия в икономиките с висок растеж, което включва водещия бизнес за доставка на храни в Латинска Америка, съчетано със силата на платформата за Delivery Hero, ни поставя в състояние да изградим водеща глобална платформа за поръчки и доставка на храни. ", съобщава Bob van Dijk, изпълнителен директор на Naspers. Naspers е инвеститор и в добре познатите ни платформи като OLX, eMAG, Flipcart, SimilarWeb и много други.

foodpandа е онлайн платформа за поръчка и доставка на храна, която обработва приблизително 2 милиона месечни поръчки в 22 страни от Източна Европа, MENA и Азия, с водещи пазарни позиции в 17 от тях.

Delivery Hero е водещ световен лидер на пазара за онлайн поръчки и доставка на храни, който свързва около 17 милиона активни потребители и около 271 000 ресторанта, чрез своите онлайн и мобилни платформи в 27 страни в Европа, Близкия Изток, Латинска Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Доставчикът Delivery Hero поддържа своя собствена доставка на храна. Дружеството е със седалище в Берлин и има над 5000 служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА