Last news in Fakti

30 Май, 2017 16:54 1 476 0

Печалба от 45 млн. лв. за Българската банка за развитие

  • банка-
  • развитие
Печалба от 45 млн. лв. за Българската банка за развитие - 1

Българска банка за развитие /ББР/отчита 44, 9 млн.лв. печалба за 2016 г. Това съобщиха от банката.

Увеличението на печалбата спрямо предходната година е с 6,2 млн. лв. или 18 на сто. Активите на финансовата институция нарастват до 1893,7 млн. лв., е отчело Общото събрание на ББР.

Общото събрание е решило да се разпредели дивидент в размер на 50 на сто от финансовия резултат, като останалата част от печалбата е заделена за резерви.

През миналата година банката 420 млн. лева от чуждестранни финансови институции, сред които Европейската инвестиционна банка, Банката за развитие към Съвета на Европа, Индустриалната и търговска банка на Китай и други.

Чрез дъщерното си дружество Национален гаранционен фонд /НГФ/ банката продължава осигуряването на гаранции в полза на малките и средни предприятия. Към края на 2016г. НГФ е гарантирал предоставени от търговските банки кредити за 655 млн. лв. и така е са подкрепени над 5300 малки и средни предприятия. В продължение на тази политика НГФ подписа в края на 2016 г. споразумение с Европейския инвестиционен фонд за 40 милиона евро финансиране за МСП в рамките на Плана "Юнкер"на Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА