Last news in Fakti

13 Юли, 2017 11:11 2 871 3

Държавата, в която се въртят 30% от фалшивите евра

  • евро-
  • фалшив-
  • франция
Държавата, в която се въртят 30% от фалшивите евра - 1
Снимка: Shutterstock

Над 30% от фалшивите евра се въртят във Франция, съобщава Глaвнoтo yпpaвлeниe нa Haциoнaлнaтa пoлиция зa бopбa c фaлшивитe пapи (ОСRFМ). Данните са за периода 2015-2016 г. Най-често става дума за копюри от 20 и 50 EUR – 87% от иззетите фалшиви евра са именно от този номинал.

За посочения период обемът на иззетите фалшиви копюри е нараснал с 35%, което френската полиция отчита за успех. На територията на държавите членки на Европейския съюз този процент се е повишил с 25%. Процентът ще нараства и през текущата година смятат от ОСRFМ. Една от причините е въвеждането на новите копюри от 50 EUR, които са с по-висока защита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен идиот

    5 1 Отговор
    Трябва да внимаваме на всяка цена
  • 2 123

    5 1 Отговор
    Купюри се пише, приятелю, кУпюри. Идва от френски и е свързано с рязане. Хубаво е човек да се подготвя, преди да пише непознати думи.
  • 3 mega jack

    2 1 Отговор
    пише се фалшивото евро