Last news in Fakti

1 Август, 2017 16:37 2 902 8

Bitcoin: Никой не знае какво ще се случи утре

  • bitcoin-
  • криптовалута-
  • алгоритъм

Промяната в алгоритъма на криптовалутата е с неясни последици

Bitcoin: Никой не знае какво ще се случи утре - 1
Снимка : БТА / АП

От началото на годината стойността на Bitcoin се утрои и достигна почти 3000 долара. След промяната в алгоритъма му днес обаче никой не знае какво ще се случи с криптовалутата, съобщи германската информационна агенция „Фокус“.

Bitcoin съществува само дигитално. Валутата се създава чрез „копаене“ от „миньори“, които най-просто казано използват компютрите си, за да установяват дали крипто-транзакциите са валидни. В замяна те получават Bitcoin-и.

Няма никакво физическо изготвяне на банкноти или монети. Именно заради това децентрализираната криптовалута е толкова популярна. Всеки момент тя може да замени еврото или долара – мечтата на всеки един притежател на Bitcoin, след като това би довело до много по-голям бум в стойността на криптовалутата.

Въпреки това изходната ситуация може да се промени радикално още утре. На 1-ви август алгоритъма на криптовалутата ще бъде актуализиран. След промяната „копаенето“ на Bitcoin и разплащането с него би трябвало да се извършват по-бързо.

Досега с покачването на количеството на криптовалутата се увеличаваше и нужното време за произвеждането ѝ. Причината за това е сложната Блокчейн-техника, която може да бъде определена като защита срещу измами, след като чрез нея се записват всички Bitcoin-транзакции.

С помощта на новата актуализация целият този процес ще се забърза. Проблемът е, че миньорите не искат това. Благодарение на по-сложното и дълго създаване на най-разпространената криптовалута те печелят повече.

Какво ще стане обаче ако не всички актуализират софтуера си? Ще има ли два различни вида Bitcoin? Може ли това да бъде краят на криптовалутата, след като никой не би инвестирал в подобен хаос? Кой от двата курса би бил истинския?

Неясно е също и колко бързо ще расте количеството Bitcoin – още един критерий за определянето на цената му. Някои наблюдатели се притесняват, че курсът ще се срине и инвеститорите ще изгубят парите си.

Все пак, в случай, че всички миньори актуализират алгоритъма, стойността на Bitcoin-а би трябвало да достигне нови върхове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пуффф

    9 5 Отговор
    "Валута" без покритие това как му се казва ??? Те много хора са вярвали, че земята е плоска и дири са убивали заради тази си идея.
    Балъците никога няма да свършат дикато на земята има и един човек !
  • 2 Криптопирамида

    7 0 Отговор
    Принципа е колкото по малко знаете повече ще спечелим
  • 3 юрист

    1 7 Отговор
    И защо не пишете ОТ КЪДЕ се “копаят“ биткойните? Защо не пишете, че става въпрос за масиви с информация, които може да са напр. на фсб или фбр или ДАНС- и НИКОЙ, освен онзи, който “раздава“ полетата за копаене на биткойни, не знае в чий компютър влиза, в чия информация и т.н.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 гост

    2 0 Отговор
    очаквам в най скоро време сапуненият балон да се спука
  • 5 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Е този път се изказа наистина неподготвена - "масиви с информация"... стига моля те, поне напиши биткойн в уикипедия и виж как е създаден и как функционира. и после и за другите големи криптовалути, част от които нямат нищо общо с "копаене". НЯМА "полета", нито има "МАСИВИ", цялата информация е само една - blockchain, в него се съдържа всичко и вече е над 200гб големина и се актуализира непрестанно и симултантно във всички официални клиенти/трейдъри и така и така...но спри да пишеш с големи букви, защото НЯМА да станеш по-умна :)
  • 6 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Вместо с големи букви те съветвам, както не веднъж си заявила, да боравиш с официялни документи, международни договори и истината - да видим ще откриеш ли нещо официялно по въпроса...
  • 7 Копач

    2 0 Отговор
    Намирисва на КТБ. В момента в който биткоина стане 5000$ ще мине батюшка и ще бутне един бит в алгоритъма и адио рио на миньори, инвеститори и т.н. шарани от всички континенти. По глобална и голяма пирамида досега не е имало. Този път обаче фараоните са неизвестни. Така че препоръчвам, кой каквото изкопал да го обръща в сухо и да бяга далече.
  • 8 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Как, какво ще се случи? Ще станете свидетели на един грандиозен фойерверк. Супер забавно ще е особено ако инвестирате истински пари в това нищо. Всички знаят, че в един момент шоуто ще свърши и точно това му е забавното. Чист хазарт. Ще успеят само тези които спрат навреме а за всички ясно, че накрая казиното печели всичко.