Last news in Fakti

12 Септември, 2017 09:16 2 726 4

Борбата с бракониерството и опазването на природата в „Наслука – лов, риболов, спорт“

  • иец-
  • изложение-
  • лов-
  • риболов

WWF България ще ни запознае с мерките за запазването на есетрите

Борбата с бракониерството и опазването на природата в „Наслука – лов, риболов, спорт“ - 1

Борбата с бракониерството, опазването на есетрите и дивеча, съхраняването на природата. Това ще бъдат част от темите, на които ще се акцентира в съпътстващата програма на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център.

По време на 25-то издание на изложбата ще се състоят разнообразни презентации и семинари. За приноса на ловците при опазването на дивеча и природата ще научим подробно от председателя на управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение - инж. Васил Василев.

Борбата с бракониерството

През петъчния и съботния ден презентаторите ще засегнат широко темата за бракониерството. На 15 септември участниците от WWF България ще ни запознаят с опазването на есетрите и борбата с бракониерството.

В събота Марио Антонов от Централната рибно-опазваща организация ще изнесе презентацията „Заедно в борбата с бракониерството“, а Валентин Данаилов, представител на „Не на бракониерството“ ще ни направи съпричастни с въпросите за опазването на богатството в язовирите.

Реките

Неделя, 17 септември, ще остане запазена територия за темите, засягащи реките. Борислав Пауновски от рафтинг клуб „Рефлип“ ще представи „Опасни и безопасни места в реките“, а Валери Спасов ще ни запознае с мерки и предложения за опазване на река Огоста. На дневен ред Димитър Куманов от риболовен клуб „Балкана“ ще постави въпроса за спасяване на реките.

Посетителите ще могат да видят Международната киноложка изложба. Тя ще се проведе в събота – 16 септември. Любителите на риболова ще имат възможност да изучат нови техники за риболова „с муха“, защото Пиеро Летиция ще провежда всеки ден демонстрации на живо, а ловците ще открият всичко необходимо за практикуването на любимото си занимание.

От 14 до 16 септември вратите на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт“ ще са отворени от 10.00 до 19.00 часа, а на 17 септември – до 17.00.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    7 6 Отговор
    Никога вероятно няма да разбера ловците/бракониерите (за мен са едни и същи).
    Да убиеш беззащитно животно за удоволствие?
    Да убиеш животно за да се нахраниш да....ама за удоволствие си е чиста простотия!

    Коментиран от #2

  • 2 Stefko 88

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Благой":

    Мога да те веря , че ловците най-много се стараят да опазват дивеча. Ловуването не е безцелно ходене и пиене и гърмрне наред из гората. Истинския лов си има култура това включва и опазването и развъждането за видовете дивеч. Има си ловен календар и норма.

    Аз лично съм виждал труда , който полагат ловните дружинки за да опазят природата. Поинтересувай се малко с какво трябва да се запознае един ловец преди да придобие право налов.

    Аз не съм ловец рибар съм . Но ми се случва да ловя дивеч (зайци с капани имаме много покрай вилата).
  • 3 Pesho78

    2 1 Отговор
    Истинските ловци много добре знаят какво е да ходиш на лов и защо го правиш. Това е изтънчена култура, която не е за всеки. Лова е най-мъжкото хоби, което може да има човек, а истинските ловци винаги опазват природното богатство и биологичното разнообразие. Много ловци и рибари помагат за развъждането на различни видове животни и риба, както и тяхното незаконно убиване в размножителния период, а и не само ...
  • 4 чичо Гошо

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Аз не съм ловец рибар съм . Но ми се случва да ловя дивеч (зайци с капани имаме много покрай вилата)-Ти си БРАКОНИЕР!