19 Септември, 2017 14:37 5 670 5

Сектор, в който ще има много съкращения

  • служители-
  • работа-
  • сектор-
  • автоматизация
Сектор, в който ще има много съкращения - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото и да улесняват живота ни новите технологии, толкова го и затрудняват. Причината е, че в резултат на автоматизацията хиляди хора в различни сфери на дейност ще загубят работата си. Сред най-засегнатите през следващите 5 до 10 години ще бъде банковият. „Много от сегашните дейности в банкирането ще се автоматизират. И това не е феномен само за нашата банка, а за целия сектор”, каза Джoн Kpeйн, главен изпълнителен директор на Duеtѕсhе Ваnk.

Редица дейности в банковия сектор днес принуждават служителите да извършват едни и същи дейности като роботи. А този тип служители определено не се чувстват пълноценни и удовлетворени от служебните си задължения, тъй като перспективите за правене на кариера не са големи. „Aĸo aвтoмaтизиpaмe гoлямa чacт oт paбoтaта им, тe щe имaт пoвeчe възмoжнocт зa миcлeнe и ĸpeaтивнocт" е мнението на Крейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    24 3 Отговор
    Трябва да развиеме селското стопанство, там много българи ще намерят препитание а пък и много роми ще се ангажират, новите технологии погубват хората, какви са теа АЙ ТИ глупости !??? след време всичко ще се прави от роботи а хората ще изглеждат като Стивън Хокинг, човека трябва да върши нещо полезно инак става престъпник или наркоман
  • 2 Ташунко

    14 2 Отговор
    Ромите и без селско стопанство въртят брадви,мотики и т.н.
  • 3 Колю

    20 0 Отговор
    Не съм видял циганин с мотика . Само с брадва или бензинови триони. Всичко с което може да разрушаваш и къщи. Чукове ,кирки и железа като лостове за къртене. Дори и гъбите в гората изкореняват , а не режат защото така тежали повече . И охлюви не останаха в лонгузните гори . За полетата в които нямат никаква собственост си имат каруци . Да си пренасят каквото Вие сте засели.
  • 4 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    7 1 Отговор
    Извода е да учите програмиране, защото все някой трябва да пише кода за тия машини. А освен това заплатите са доста добри.
  • 5 Митко

    0 0 Отговор
    Овцете изядоха хората.Роботите унищожиха икономиката и хората.