Last news in Fakti

2 Октомври, 2017 08:58 6 718 5

Фалира британска авиокомпания

  • monarch airlines-
  • авиокомпания-
  • фалит
Фалира британска авиокомпания - 1
Снимка: Shutterstock

Британската авиокомпания Monarch Airlines прекрати всичките си полети поради икономически затруднения. Близо 110 000 души, намиращи се зад граница, ще трябва да бъдат превозени с други авиокомпании. Над 300 000 резервации са анулирани, съобщи Управлението за гражданска авиация на Обединеното кралство.

„Това е най-голямата авиокомпания, която не е била под външен контрол”, отбелязват от Управлението. От там съобщават, че британското правителство се е обърнало с молба към ведомството да предостави над 30 самолета, с които засегнатите да могат да превозени до Острова. По информация на Министерството на транспорта, британските власти са започнали най-голямата в мирно време операция по връщане на пострадали от фалита пътници във Великобритания.

2017-а се очертава като годината на фалитите на редица европейски авиокомпании. През лятото Air Berlin, която е втора в класацията на най-големите авиопревозвачи в Европа преустанови дейност, тъй като Etihad Airways спря да я финансира. Националния превозвач на Италия – AlItalia, също беше обявен за продажба. А преди няколко седмици нискотарифната Ryanair започна да отменя по 40-50 полета на ден, поради недостиг на пилоти, които да ги реализират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    11 3 Отговор
    май ще има нова световна криза
    предишната започна от недвижимите имоти
    тази ще е от авиокомпаниите
  • 2 До Факти

    5 1 Отговор
    Air Italia НЕ Е национален превозвач на Италия!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 маитапя се брат

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "До Факти":

    Напротив, НАЦИОНАЛЕН превозвач е на ИТАЛИЯ, ако не си съгласен, ще се бием !
  • 4 до лакти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "До Факти":

    То в статията се коментира Алиталия, а не Еъриталия. Първата е собственост на италианското правителство независимо дали и как работи.
  • 5 до 4

    3 0 Отговор
    до 4 - В статията първо пишеше Air Italia , после си го поправиха на Alitalia