8 Ноември, 2017 10:21 2 386 1

Изложенията за хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора започват

  • иец-
  • изложение-
  • месомания

Откриването ще направят зам.-министърът на земеделието Лозана Василева и омбудсманът Мая Манолова

Изложенията за хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора започват - 1

Изложенията в хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора - МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са най-голямото бизнес събитие в София. Те ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София.

Участие в церемонията по откриване, която ще се проведе от 14:00 часа, ще вземат: заместник-министърът на земеделието Лозана Василева, омбудсманът на Република България Мая Манолова, Ивайло Иванов – управител на Интер Експо Център, Атанас Урджанов - председател на УС на Асоциация на месопреработвателите в България, инж. Димитър Зоров - председател на УС на Асоциация на млекопреработвателите в България, Мариана Кукушева - председател на УС на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Радослав Радев - председател на УС на Национална лозаро-винарска камара, Константин Ламбрев - председател на УС на Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци, Михаил Абаджиев - председател на УС на Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия и Албена Симеонова - председател на Българска асоциация биопродукти.

По време на мащабното събитие повече от 450 фирми ще представят продукти и иновации от най-високо ниво. Интер Експо Център ще посрещне над 150 нови изложители и 80 чуждестранни участници. За поредна година Интер Експо Център и пет браншови организации - Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Националната лозаро-винарска камара и Националната асоциация Хотел Ресторант Кафетерия – обединяват усилия и създават условия за бизнес. За всички посетители от 8 до 11 ноември ще бъдат на разположение 6-те зали на Интер Експо Център с обща площ от 16 000 кв. м. През тази година се очаква ръст на посетителите повече от 22 000 души, което гарантира успешното провеждане на бизнес форума.

Интересът на чуждестранните участници ежегодно е провокиран от добрите възможности за делови контакти, които предоставят изложбите, както и това, че на едно място намират среща всички сектори на хранително-вкусовата промишленост и хорека индустрията.

Изложенията, които предизвикват бизнеса за повече

Освен голямото разнообразие от продукти, посетителите ще могат да се възползват и от богатата съпътстваща програма. България се готви за европейското си председателство в началото на 2018 г. В тази връзка в залите на Интер Експо Център ще се организира Форум „Българските биопродукти по време на българското председателство на съвета на ЕС“.

Кулинария от най-високо ниво

Кулинарията е висша форма на изкуство, създаваща култура на хранене. Поредно доказателство за това са провеждащите се престижни кулинарни събития. Националната квалификация на най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or и GastronomiX - кулинарен форум за професионалисти, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и опита си на свои колеги. В битка отново ще се впуснат кулинарите професионалисти по време на кулинарното състезание UniChef.

Богатата съпътстваща програма

Мащабното събитие ще бъде с богата съпътстваща програма. На Международния пица шампионат ще може да се наблюдават пицари от България, Италия, Франция, Испания, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Англия, Германия и други държави. Събитието ще предостави възможност на всички участници да покажат уменията си в три основни категории: класика и наполетана, креатива и романа и пица акробатика.

Български бариста шампионат -майсторите на кафе напитките творят „чудеса” за небцето и очите. 10 от най-добрите български баристи ще премерят сили, като победителят ще спечели титлата Български бариста шампион за 2017 г. и правото да представлява страната ни на Световните финали в Италия през 2018 г. Презентация на тема Шоколад и вино ни отвежда по тайнствените стъпки на шоколадовото изкушение и любимата напитка и посвещаването на аудиторията в тайнството на тяхното съчетаване.

Съпътстващата програма се допълва от двустранни срещи в рамките на Българо-румънски бизнес форум, които дават възможности за нови партньорства.

Дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“, организирана от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, ще покаже на най-малките посетители колко полезни и вкусни са плодовете и зеленчуците. Конференцията Kosher & Halal Certifications: a passport to export, организирана от Гръцката международна бизнес асоциация ще запознае специалистите със спецификите на този вид производство. Десетото си издание ще отбележи конкурът Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви.

Всички новини за изложенията ще откриете в сайта - food-exhibitions.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    0 0 Отговор
    Веганите дали плачат тихо в момента?