9 Ноември, 2017 17:21 2 095 0

Най-голямото бизнес събитие в София отчете силен посетителски интерес още през първия ден

  • иец-
  • изложение-
  • посетители

От 8 до 11 ноември в Интер Експо Център се събират хранително-вкусовият бранш и хорека секторът

Най-голямото бизнес събитие в София отчете силен посетителски интерес още през първия ден - 1

Силен интерес още от първия ден, 8 ноември, отчита най-голямото бизнес събитие в София – международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. От 8 до 11 ноември, в Интер Експо Център, те събират на едно място хранително-вкусовия бранш и хорека сектора.

„За нас от Интер Експо Център е голяма чест, че за поредна година толкова много браншови организации обединяват усилия, за да се получи най-голямото бизнес събитие в София“, каза по време на откриването управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. По време на мащабното събитие повече от 450 фирми представят както многобройни продукти, така и разнообразни иновации от най-високо ниво. През тази година Интер Експо Център посреща над 150 нови изложители и 80 чуждестранни участници. Общата площ на най-голямото бизнес събитие в София е 16 000 кв. м.

В словото си зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева каза: „Хранителната индустрия е с водещи позиции в световната икономика и точно за това изложенията са особено ценни. Те показват пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти“. Омбудсманът Мая Манолова посочи, че е много важно какво слагаме на трапезата си, защото от това зависи здравето на българската нация. Тя отчете и авторитета, който изложенията имат за бранша.

Председателят на УС на Националения браншови съюз на хлебарите и сладкарите - Мариана Кукушева отбеляза в своето слово, че тази година е изключителна важна за изложенията. „Те вече са европейски. Всички изложители са търсени от европейските и световни търговци“, каза тя.

Поздравителен адрес за изложенията беше връчен и от изпълнителния директор на Държавен фонд Земеделие Живко Живков. „Искам да благодаря на всички участници в изложенията за доброто сътрудничество и ползотворните усилия в общата ни кауза – развиването на модерното земеделие в България и производството на качествени български продукти за родните и чуждестранни производители. Постигнатите реални успехи в сектора нямаше да са възможни без активния диалог с представителите на Вашите асоциации“, отчита поздравителният адрес.

Вратите на изложенията ще бъдат отворени за гостите от 09.30 - 18.30 ч, а на 11 ноември – до 16.00 часа.

Всички новини за изложенията ще откриете в сайта - food-exhibitions.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА