24 Ноември, 2017 17:21 1 882 0

Хорека секторът се събра на изложение СИХРЕ 2017

  • иец-
  • изложение-
  • сихре
Хорека секторът се събра на изложение СИХРЕ 2017 - 1

Модерно оборудване за ресторанти, хотели и СПА, високи технологии, много нови идеи и още по-богата съпътстваща програма. Всичко това предложи на посетителите тазгодишното издание на изложение СИХРЕ, което се проведе в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември. Изложението, организирано от Интер Експо Център и Националната Асоциация Хотел Ресторант Кафетерия (ХоРеКа), събра и през тази година професионалните кулинари, хотелиерите и ресторантьорите, които обменяха идеи, споделяха опит и се състезаваха.

СИХРЕ се проведе паралелно с изложенията за хранително-вкусовата промишленост МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. Всички те бяха посетени от общо 22 893 души. СИХРЕ предложи на посетителите професионално кухненско оборудване, софтуер, посуда, хотелска козметика и дизайнерски решения.

Състезания и предизвикателства

В рамките на СИХРЕ 2017 се проведе вторият кулинарeн форум GastronomiX. През втория изложбен ден бе излъчен победителят в националната квалификация Bocuse d’Or България 2017 - шеф Никола Николов. Той ще представи страната ни на европейските квалификации в Торино и при успех ще отиде на големия финал в Лион. За първи път в рамките на СИХРЕ се проведе и събитието за храна и вино WiFo, на което бе споделено мнението, че в България се повишава културата за консумация на пленителната напитка и съчетаването й с различни видове храни.

В лекциите на GastronomiX PRO български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предаваха знанията си на младите си колеги. Присъстващите имаха възможност да научат за тайните на различни храни и продукти и да се запознаят с тенденциите в професионалната кулинария.

Модерното оборудване, високите технологии и хорека секторът

СИХРЕ се затвърди като платформа за създаване на контакти, развитие на бизнеса и запознаване с новите технологии. Тук хотелиерите и ресторантьорите намериха качествени решения за услугите, които предлагат, печелейки верни бизнес партньори. Управителите на заведенията имаха възможност да се запознаят с най-новите технологии, софтуерни решения и професионално оборудване, които могат да внедрят в дейностите си.

Управители, собственици на търговски вериги и заведения и навлизащите в бизнеса проследиха актуалните тенденции и научиха подробности за бъдещото развитие на сектора. Това бе и мястото, на което среща си дадоха шеф-готвачи от България и чужбина; те обмениха опит, техники и познания, а богатата съпътстваща програма даде възможност в приятелска обстановка да премерят силите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА