15 Март, 2018 06:30 2 626 1

„Карлсберг България“ отчита над 11 млн. инвестиции

  • денис шерстенников-
  • карлсберг българия-
  • бизнес

Компанията предлага на българския пазар нови марки бира

„Карлсберг България“ отчита над 11 млн. инвестиции - 1

Общите капиталови инвестиции на „Карлсберг България“ за изминалата 2017 г. възлизат на 11 200 000 лв.

Това заяви пред Факти.бг изпълнителният директор на „Карлсбер България“ Денис Шерстенников.

Той посочи, че в началото на новия сезон компанията отчита много добро представяне през изминалата година, както сочат данните на агенция Nielsen A/S. За 12-те месеца на 2017 г. компанията постигна 31,6% от пазара на бира у нас. Лидерската позиция в бранша се дължи основно на приноса на местни й марки „Пиринско“ и „Шуменско“.

„Пиринско“ постигна 19,8% пазарен дял в обем за цитирания период и е най-големият български бирен бранд от близо 2 години насам – с качество и свежест, която спечели българските потребители. Марката бе подкрепена и от доброто представяне на „Пиринско Младо пиво“, което вече е на пазара за сезон 2018.

„Шуменско“ отбеляза ръст от 15% в обем през изминалата година - спрямо предходната 2016 г. - и това му отреди 10% дял от общия пазар на бира в страната. Завръщането на оригиналната 0,33 л стъклена бутилка „Бомбичката“ бе една от най-успешните новости за бранда, която се радва на успех вече 2 години след появата си.

За първите два месеца на 2018 г. „Карлсберг България“ постигна 33,1% дял в обем и 32,6% дял в стойност от бирения пазар. „Пиринско“ отчете 20,7% дял, а „Шуменско“ – 10,1% дял за същия период, по последни данни на агенция Nielsen A/S. И при двата бранда това е близо 35% ръст в обемите – спрямо същия период на миналата година.

„В стремежа си да даваме на потребителите възможност за нови бирени преживявания и усещания, ние вярваме, че развиваме бирената категория като цяло. Като част от „Карлсберг Груп“, освен добре познатите у нас Carlsberg, Tuborg и Budweiser Budvar, компанията ни обедини различни по произход и тип пива в единна концепцията „House of Beer“, която ние не спираме да обогатяваме и разнообразяваме“ допълни Денис Шерстенников.

Първото ново попълнение под шапката на „House of Beer“ е именно Kronenbourg Blanc 1664.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.