Last news in Fakti

15 Март, 2018 16:33 7 491 9

Държавите с най-щастливи хора

  • държави-
  • щастие-
  • класация
Държавите с най-щастливи хора - 1
Снимка: Shutterstock

Най-щастливите хора са тези, които живеят във Финландия, Норвегия и Дания. Това сочат данните от ежегодното проучване 2018 World Happiness Report. То обхваща 156 държави, а факторите, които са взети под внимание са: доходи на населението, равнище на свобода, доверие на гражданите, продължителност на живот, ниво на социално осигуряване и благотворителност.

Съществено разместване в класацията отчита Финландия. През тази година тя е на първо място, докато при миналогодишното проучване е била на пета позиция. Най-стабилната, безопасна и добре управлявана държава в света, според специалистите, е Суоми. Там е най-високото ниво на продължителност на живот, високо ниво на социална поддръжка и най-ниското ниво на корупция.

Жителите на източноафриканските държави се оказват най-нещастните на света. Списъкът се оглавява от Бурунди, където протичат етнически чистки, политическа нестабилност и граждански протести.

България се намира на №100 позиция. Северната ни съседка Румъния е на 52-ро място. Турция и Гърция са съответно на 74-та и 79-та позиция, а на 89-то място е Македония.

Държавите с най-щастливи хора

Държавите с най-щастливи хора


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маке

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България се намира на №100, а на 89-то място е Македония. КЕ ОДИМЕ ТАМО ДА ЖИВЕЕМЕ

    Коментиран от #4

  • 2 Гербестан

    20 2 Отговор
    Няма как и ние да сме сред щастливите хора щом ни управлява Бойко Методиев Борисов и шайката му герберасти !!!!
  • 3 зомпи

    8 0 Отговор
    чета и не вярвам на ушите си булгаристан е на първо или второ място от отзад напред и една гледачка ми каза че ще се оправим след 3000гд, боже ще го вида ли този куриоз.
  • 4 Македонец

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "маке":

    Поне няма такава корупция както в България. Мирна глава.
  • 5 гост

    13 0 Отговор
    Дори Сомалия и Камерун са пред нас, срам.
  • 6 Morgoth

    5 1 Отговор
    Това е яко въпрос на манталитет. Повечето хора в Бразилия живеят по-зле от нас, а са на 28-мо място. Да не говорим за това, че до нас се нареждат Сомалия и Палестина. Тази статистика просто показва, че сме големи мрънкала.
  • 7 тъпанари

    5 1 Отговор
    пълни глупости! точно тези първите три са с най-голям брой самоубийства!
    10 месеца студ... постоянно са депресирани и добре, че правителството им не е толкова крадливо, та им дава пари, за да живеят добре... добре, че дадоха на чужди компании да добиват петрол инак щяха да са страни от третия свят...
    та те нищо не произвеждат! добре, че са спасителните евро фондове и тези пари се раздават на хората там, за да могат да живеят... още като видите, че нигерия е преди нас и много други въшлясали странички и може да ви стане ясно, пф! скалъпена графика!
  • 8 народ

    1 0 Отговор
    Тук от 1989 гледат да сьсипят живота на бьлгарина
  • 9 ДДД

    3 0 Отговор
    А може ли и % на циганите в тях?
    сигурен съм че в първите са 0.01%
    а в последните 80%
    защото няма как да са 100%
    сами немогат да се издържат все пак