Last news in Fakti

4 Май, 2018 10:36 2 375 7

БЕХ тегли нов заем за 1 млрд. лева

  • бех-
  • заем

Целта е компанията да набере средства за рефинансиране на стар заем от 2013 г. и 2016 г.

Най-голямото държавно енергийно дружество - Български енергиен холдинг (БЕХ) ще пласира нова емисия облигации за набиране на 1 млрд. лева или 500 млн. евро. Това съобщиха от дружеството.

То е избрало инвестиционен консултант по бъдещата сделка.

Новият заем ще бъде осигурен с емитирането на облигации чрез двойно листване на Ирландската фондова борса и на Българската фондова борса.

Целта е компанията да набере средства за рефинансиране на стар заем от 2013 г. и 2016 г. Падежът на досегашният дълг е 500 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРИБ

    27 1 Отговор
    а сега да видим кои ще ги открадне Гинка ли Минка ли.а тая пиявица БЕХ трябва да се затрие Бойко това обещаваше първия мандат но като видя как се цоца от там и спря да го говори
  • 2 Д'мин

    19 0 Отговор
    А хич не е държавата а Български Енергиен Холдинг! Тя държавата си е добре, цъфнала та вързала, лети към нови, светли бъднини... и най-вече през Терминал 2.
  • 3 гоол

    14 0 Отговор
    Теглете, прост народ така се управлява.
  • 4 патриотъ

    12 0 Отговор
    Е така се унищожава държава,с пълен размах и завинаги!
  • 5 Гост

    11 0 Отговор
    Т.е старият заем ще го погасим с нов.
    Важното е че за същият период лепихме със запалителни елементи 2000 блока на стойност 2 милиарда лева.
  • 6 мафия

    6 0 Отговор
    Далаверите пак се почнаха. Теглим един заем, за да погасяваме друг! А лихвите? Те за чия сметка са? До кога България ще плаща тока на двете американски централи по цени в пъти по-високи от пазарните? До кога ще чакаме прокуратурата да предяви обвинения към виновните длъжностни лица, подписали този договор? Трябваше отдавна да лежат в затворите!
  • 7 народ

    0 0 Отговор
    Дьржава крепена от заеми и мьрзеливи цигани колко живот има.