Last news in Fakti

17 Май, 2018 22:30 2 256 11

В Астана подписаха ключово споразумение с Китай

  • казахстан-
  • китай-
  • споразумение

Евразийският икономически съюз (ЕИС) и Китай подписаха споразумение за търговско-икономическо сътрудничество, предаде ТАСС.

Преговорите по споразумението за търговско-икономическо сътрудничество между ЕИС и Китай се проведоха по силата на решението на Висшия евразийски съвет от 8 май 2015 година.

ЕИС обединява Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия.

Министърът на националната икономика на Казахстан Тимур Сулейменов каза, че споразумението не води до преференции и не предвижда отмяна на митата или автоматично намаление на немитническите бариери. В същото време обаче то ще позволи да се подобрят условията за достъп на вътрешните стоки до китайския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитно соросче

    16 11 Отговор
    Ай стига бе! Няква лоша новина за Русия няма ли?

    Коментиран от #3

  • 2 Факт

    15 4 Отговор
    За да има поне малко яснота за истинският предмет на този договор ще спомена само малка част от него-основното е,че разплащанията ще минават без участитето на долара. Като всеки от учасниците е гарантирал да присъедини към тази инциатива още по пет държави. И тук идва най интересното-всичко точа трябва да се случи до 2020 г.

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "любопитно соросче":

    Луд на шарено се радва , чул ли си я тая ? А къде е добрата новина за Русия , че нещо не разбрахме ??
  • 4 гост

    10 18 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    За да има наистина яснота по "предмета" , да споменем некоя цифричка , а ??!! За миналата година "стокообмена" на Китай и Русия е под 80 млд. долара !!!!! На Китай и всичките останали евразийци накуп има -няма 20 !!!! И със тоя "страшен" пазар ще плашиш долара ли бе , мамин ??!!! Че то на ДЕН има 15 ПЪТИ по-голям оборот САМО на Форекс пазара , да не говорим за останалото !!! Не разбрахте ли най-после , че Русия и пари в едно изречение не трябва да слагате , че голям смях !!! Единствената цел на Китай е да наложи юана на загубените евразийци , дето си мислят , че някой му пука за тях , хахаххаа !!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 А стига бе

    23 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    На Форекс а и на повечето борси активите са виртуални-айде по-леко се изхвърляй тук. Цифрите се въртят-ама реални парички няма. То затова и САЩ продават постоянно държани облигации-та да имат кеширани средства и активи. Та не ми давай за критерии борсите--наивно е...

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе":

    Ооо нима , какви наивници са тия банки , компании и милиардери дето си изкарват милиардите на същия тоя "виртуален" и "нереален" пазар със съвсем реални резултати !!! Или викаш като не е газчица или петролец , за Раша е нереално и НЕРАЗБИРАЕМО !!! Ами дай да видим нещо разбираемо за тях , петролния пазар ! При 100 милиона барела на ден грубо , това са по днешни цени 7, 5 милиарда НА ДЕН !!! Тоест годишно над 2,7 ТРИЛИОНА долара , над 95 % от които в долари !!! Можеш ли да сметнеш колко от това са има няма 100 милиарда ??!! Да ти помогана доста под 1% , ама много под !!! Да продължавам ли със други сектори или ще ти влезе в междуушието , че Раша е икономическо джудже , за другите "евразийци" даже не ми се говори !!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Гудьо

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Защо тогава всички се съобразяват с това "джудже"?
  • 8 onq s konq

    3 4 Отговор
    След като въпросното споразумение НЕ ТРЕТИРА ПАДАНЕ НА МИТАТА В СЪЮЗА ИЛИ ПОНЕ НАМАЛЯВАНЕТО ИМ...ЗАЩО Е "КЛЮЧОВО",ПЪК КЛЮЧАЛКАТА БЕЗНАДЕЖДНО ЗАЯЖДА?Най-вероятната причина предполагам е да се уведоми Европа,че "вижте ни-и ние си имаме икономически съюз като вас.Ама къде е БЕЗМИТНАТА ТЪРГОВИЯ И ЕВРОФОНДОВЕ НА ЕВРОПА,КЪДЕ ДВУЛИЧНИТЕ ХИТРУВАНИЯ НА ДИВА АЗИЯ!Но,...както се казва "видяла жабата че подковават коня и тя си вдигнала крачето":)
  • 9 А стига бе

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Наивници не са банките,корпорациите или милярдерите-наивница са тези които купуват акциите им...Реални активи да речем за 1 милиард-а акции пуснати за 4 милярда..Да ти напомня ли как изгърмяха най-големите американски банки през 2008 г. и колко народ и фирми фалираха заради този балон??? Тогава се роди и термина за американските банки"твърде големи,за да фалират"--..Огромното разминаване м/у реалните активи и непокритите акции и облигации е проблема за който говоря в предишният пост. А ти срамежливо забравяш за 21 трилионният дълг на Сащ..що ли така-и кой носи негативите от него..Казваш,че Русия и пари са нещо не съвместимо-а пак срамежливо забравяш че един от най-големите кредитори на САЩ са точно Русия..В последните няколко години в финансовите кръгове върви тренд който грубо звучи така---"Дълговият марш е в Запада-а реалните пари в Евразия"--и този тренд върви и се котира все по силно..
  • 10 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ИМА ЛОША НОВИНА ЗА РУСИЯ !!! : в РУСИЯ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ 7 ПЪТИ ПО- МАЛКО "ЧОВЕШКИ ОТПАДЪЦИ"/ ФЕК. И УР./ ОТ ТЕЗИ В ЕС -ВМЕСТО 5 ПЪТИ !!!!
  • 11 злобар

    2 0 Отговор
    Да обаче все пак са европейски фекалии , сиреч с по високо качество и издържало ОТК.