Last news in Fakti

12 Юни, 2018 01:33 1 271 4

Европейски финтех компании с достъп до $100 млн.

  • виза-
  • заем-
  • финтех компании-
  • visa

Програмата ще стартира през юли, като първоначално ще се съсредоточи върху стартиращи компании във Великобритания

Водещ картов оператор стартира две нови програми, създадени в подкрепа на европейските финтех компании, които разработват следващото поколение решения за дигитални разплащания.

От началото на юли европейските стартъпи ще имат възможността да станат част от световната мрежа на Visa в рамките на само четири седмици. Новата програма предлага ускорен достъп и намалени такси, за да помогне на стартиращите фирми да се възползват от възможностите, с които разполага глобалната мрежа на Visa, и да реализират идеите си.

Паралелно Visa стартира и европейска инвестиционна програма в размер на 100 милиона долара, за да подпомогне процъфтяващата екосистема на финтех компаниите в Европа и да увеличи инвестиционната си активност в стартъпи.

„Това са вълнуващи времена за разплащанията в Европа. Въвеждането на нови регулации, съчетано с драматичните промени в поведението на потребителите и бързото развитие на технологиите, превърнаха Европа в регион, в който всеки ден се раждат нови идеи за търговия. Това създава невероятна възможност за нови и съществуващи платежни компании да предоставят безпроблемни, лесни и сигурни възможности за разплащания, каквито хората изискват. Ние от Visa сме отворени към всички тях да се възползват от обхвата, възможностите и сигурността на нашата глобална мрежа, за да разширят бизнеса си. Нашият ангажимент е да бъдем най-отговорната и поддържаща мрежа, както за нововъзникващите играчи, така и за нашите дългогодишни клиенти и партньори“, сподели Шарлот Хог, главен изпълнителен директор на Visa за Европа по време на конференцията Money 20/20 в Амстердам

Ключов елемент от дейностите на Visa, насочени към финтех компаниите, е инициатива, която дава възможност на стартъпите да бъдат въведени в програмата на Visa само за четири седмици.

Visa ще си партнира с доставчици, за да спонсорира стартиращи фирми, които желаят да участват в програмата и да предложат на потребителите и търговците нов, иновативен подход в областта на дигиталната търговия.

В началото Visa ще работи с Contis, платформата за алтернативно банкиране, разплащания и обработка. Програмата ще стартира през юли, като първоначално ще се съсредоточи върху стартиращи компании във Великобритания, които могат да се регистрират на адрес www.visaeurope.com/fintech. В бъдеще с цел глобално разширяване на програмата ще бъдат включени и други европейски пазари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 2 Отговор
    Защо стартира във Великобритания? Те нали излизат от ЕС!? Извод: "Брекзит" няма да се състои, Сорос ни го каза! Щях да се изненадам ако стартираха от България! В България все още си "подхвърляме" парите от балконите!? Похвална инициатива, стига да не се цели отново печалба върху основата на "желанието ни да харчим повече от това, което сме изкарали"!? Всяка "иновация" при финансиите, задължително се стартира с цел "печалба"! Няма как всички да "спечелят", някои и ще загубят! На добър час!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Azazel

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    По-несвързани бръщолевения, грешни изводи и конспиративни теории със Сорос не можа ли да измислиш?... Частна американска компания е решила да инвестира 100 млн. долара в европейски FinTech стартъпи и ти веднага намери начин да намесиш Сорос и Брекзит?... Да, ама "европейски" не значи ЕС, колкото и да ти е странно - Великобритания остава в Европа, дори след като излезе от ЕС... А, защо първо там - ами, защото Лондон е финансовата столица на Европа (и на света), а повечето европейски FinTech стартъпи (както и венчър капитал фондове) са базирани точно там...

    Коментиран от #4

  • 3 Миднайтен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Ами да - дотогава ЕС ще се е разпаднал!
  • 4 Нашумел Фалафел

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Azazel":

    Зле е положението, разбираш ли значи таковата... Венчър-менчър и хоп - в кацата с катраня. Виж какво пише Мутрагеньо по въпроса.