13 Юни, 2018 09:37 8 654 29

Германска компания разкрива 2000 работни места в Плевен

  • leoni-
  • плевен-
  • работни места-
  • работа-
  • производство

Над 2000 работни места ще разкрие германската компания Leoni. Тя е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилния сектор и други индустрии. Инвестицията е на стойност 32 млн. EUR. Половината от парите ще са за построяване на производствената база, а останалите – за оборудване. „Причината да изберем Плевен беше резултат от доста задълбочено изследване на региона. Това проучване е направено във връзка с проект, който ние ще реализираме за един от най-големите ни клиенти от автомобилния сектор и е германски”, каза директорът на компанията за Европа, Ралф Зингман.

Строителството на базата е планирано да започне през септември, а производство на територията на част от сградата се очаква да бъде пуснато още в края на годината.

„Очакваме това да промени коренно пазара на труда в региона и се надяваме да има сериозен икономически тласък на региона”, каза Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    41 15 Отговор
    Виктор Орбан е казал - не ме интересува икономиката в Унгария, интересува ме унгарската икономика.

    В колониите се ползва евтината работна ръка.
    Най сложното българско изделие е прочутия чушкопек сега и за две чушки, браво на нас.

    Коментиран от #4

  • 2 Чак Пък

    29 8 Отговор
    коренно да промени пазара на труда....?!? Посмали малко.
  • 3 bank

    62 11 Отговор
    А толкова работници ще намерите ли за по 500 лева?
  • 4 Грую

    23 10 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    А най-тъпото българско изделие явно си ти

    Коментиран от #11, #23

  • 5 Умен

    23 26 Отговор
    Русофили, ще доживеем ли някога матушкаат ви да направи подобна инвестиция в България? Защо само от Гейропа дават работа на българите, а бе руски мастии?

    Коментиран от #15, #18

  • 6 Умен

    15 28 Отговор
    Ха сега познайте защо Леони прави инвестицията тукм а не в русия примерно. Защото мужиците са с двете си ръце в задниците.
    А тия дето реват, че заплатите са малки. Ами точно такива инвестиции ще увеличат заплатите. Да не мислите че в Плевен е лесно да се намерят 2000 читави работници? Ще вземат от други фирми срещу повече пари.

    Коментиран от #29

  • 7 Чудно

    29 4 Отговор
    Дано. От един голям град като Плевен много народ замина по София или чужбина да търси работа. Ако се отворят повече такива предприятия, градът сигурно ще живне.
  • 8 Неразбиращ

    30 13 Отговор
    Хора, само аз ли не виждам логиката. 2000 работни места при само 32мил евро инвестиция. Невъзможно е освен, ако не са работници в селското стопанство - и то само ръчен труд. Само халетата които трябва да изгадят за да работят 2000 работници ще сструват повече, а за оборудването да не говорим. Поредната платена статия - вижте колко много вършим, а всъщност е нула.
  • 9 Мемфис

    10 30 Отговор
    Евала на германсите!
    2000 раб места за един град е страхотно нещо!
    А ушанките само ни крадат и не дай Боже да ни окачат въжето с този заробващ договор за десетилетия-БЕЛЕНЕ, след който и цигaнито ще избягат от комунистическата ни кочина!
    Реактори на 50 год?!?!?!?
    Все едно да си купиш през 2018 г. Кола произведена 1970!
  • 10 zdfh

    63 11 Отговор
    Бях на представянето на фирмата.С две думи,казано на прост език лично от представител на фирмата,на тях им трябва неквалифициран персонал,който да прави елементарни сглобки на кабелни връзки,като заплатата щяла да бъде "съобразена с местната конюнктура на пазара на труда",т.е. около 600лв чисто.На въпроса дали не им трябват инженери по тези специалности,които са засегнати в производството,отговора беше по просто казано-"ние си имаме достатъчно наши специалисти,просто ни трябват туземци за работа без пари по 12 часа във вредни за здравето условия",така че.....честита ви инвестиция.

    Коментиран от #12, #24

  • 11 Патето Яки

    8 13 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Бре Груьо я изброй българските крайни изделия
    коли,телевизори, хладилници, перални, камиони, автобуси велосипеди, кафемашини, керемии, тухли и др. оти не си ги спомням.
    Една мотика свястна не произвеждаме а разни заварени тенекета.
  • 12 Суйо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "zdfh":

    Да.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ванко

    12 2 Отговор
    Дано и заплатите да са прилични.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НАТО ВЕЦ

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "ванко":

    А дано, ма на дали.
  • 17 Бай хой

    18 7 Отговор
    Какъв безродник трябва да си да се радваш на закриването на десетки хиляди Български предприятия за да се отворят няколко чужди? Отговора е ясен.
  • 18 Бай хой

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Умен":

    Глумене ще ти спомена само няколко. И то не само са постеоени с помощта на матушка но и бяха Български а не колонални.
    Нефтохим Бургас.
    АЕЦ Козлодуй.
    Пристанище Варна запад.
    И там заплатите бяха далеч далеч по-високи плюс социални придобивки които сега не можеш и да си представиш.
  • 19 гост

    10 5 Отговор
    Прав си бай Хой,но аз като инженер взимах 170 лева и отговарях за бай Методи с ПУЦ,който взимаше 355 лева без добавките.Но комунизма свърши и всичко си идва по местата.

    Коментиран от #20, #26

  • 20 БАЙ МЕТОДИ БАЧКАШЕ ПЪК ТИ ГО

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    ГЛЕДАШЕ В РЪЦЕТЕ НАЛИ. ИЗЛИШНИЯ СИ БИЛ ТИ ЛЬОХМАН НЕЩАСТЕН.НЕМЕНКЛАТУРЧИЦИ КЪТ ВАЗИ ПРОВАЛИ СОЦИАЛИЗЪМА. ЗА ТУЙ СЯ КЪТ МИ ЗВЪННЕШ ДА ТИ СМЕНЯ ПОКРИВА НА КЪЩАТА И ТА ФАКТУРИРАМ С НЯКОЛКО ХИЛЯДАРКИ НЯМА ДА ПОДСКАЧАШ КЪТ УБОДЕНО МОМЧЕ...
  • 21 римлянин

    2 1 Отговор
    Разделяй и владей ... много градчета с отделни фирми монополисти, попитайте след това кого ще слушат хората в тези малки градчета ?
  • 22 Гост

    4 0 Отговор
    Добра новина. Вкарват 32млн. вие още умувате добре ли е или е зле.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    па ти си просто Грую..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    7 0 Отговор
    Има добра новина, да. Има заетост на нискоквалифициран персонал, който в противен случей ще е на борсата и на помощи. Така само заплащането на данъци и осигуровки, заплащането на малка заплата на хора, които не взимат такава, е достатъчна позитивна причина. Сега, друг е въпросът, че това не е в полза на образовани хора, търсещи развитие. Същото е в заводите на Язаки, от личен опит ви го казвам. Там заплатата е 550лв, но мениджмънта е български и е недружелюбна среда, храната е помия, повечето работници са цигани и има калинки колкото искаш. Не е среда за развитие, не е среда за интелигентни хора, но е среда за безработни, които не могат да намерят другаде работа. След година-две заплатите може да достигнат 700-800лв, в Язаки поне малко ги повишиха. Отговорниците и мениджърите взимат към 1000лв. Позитивното покрай тези робовладелски заводи е,че те дават оборот на множество други изпълнители и така се подхранва икономиката в региона. Просто трябва добри общинари, които да договарят по-високи заплати, добри мениджъри, за да има качество и задоволство на клинета, уви при Язаки не е така.
  • 26 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ако сте искал е можело и Вие да вземате 355 лв. Защо не станахте работник със седми разряд който Ви се е полагал ??? Има обаче подробност !!! Къде са Ви били ръцете и ума ??? 1983 г. започнах така и не съжалих, пенсионирах се на 52 г.
  • 27 Гост

    8 0 Отговор
    Направата на авто кабели е най неквалифицираната ръчна работа. Едва ли заплатите на тези 2000 човека ще е повече от 500-600лв. Може да проверите в НЕКСАНС Плевен те също кабели правят.
  • 28 Българина

    2 0 Отговор
    В унгария заводите на мерцедес стават два с новия за 1 млр евро. За 2017 всички инвестиции в България са за 1 млрс ама лева! В унгария сглобяват мерцедесите а тук ще им правим ауспусите...
  • 29 жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Умен":

    притесняват те нещо мужиците ...